Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Om låsesmedyrket

Hva gjør en Låsesmed?

En Låsesmed jobber med mange ulike typer sikkerhetsløsninger både i private hjem, kontorbygg og i det offentlige. Arbeids-oppgavene spenner fra avanserte tekniske løsninger til tradisjonell lås. Ulike bygg krever ulike sikkerhetsinstallasjoner, adgangskontroll og service.
Krav til sikrede rømningsveier og riktig prosjektering er også noe en Låsesmed må være kjent med.

Hvorfor bli Låsesmed?

I dagens samfunn er det et økende fokus på og behov for sikkerhet. Som Låsesmed kan du derfor bli en verdifull fagperson for enkeltpersoner som ønsker å verne om sitt privatliv og for ansvarlige i større prosjekter.

Du får også kunnskap om stadig mer spennende og teknologibaserte løsninger, og vil ta del i et fagområde der moderne løsninger og nytenking innen elektronikk har høy prioritet. Som fagperson vil din kunnskap og erfaring være etterspurt i en rekke sammenhenger.

Hvilke egenskaper er viktig hos en Låsesmed?

En Låsesmed bør ha teknisk innsikt og evne til praktisk arbeid. Som Låsesmed må du være ansvarsbevisst, nøyaktig og tålmodig. Det er en fordel om du er kreativ og flink til å se løsninger, både tekniske og praktiske.

Låsesmeden jobber både med tre, metall og elektro. Du må kunne legge frem en plettfri uttømmende politiattest for å få lærekontrakt eller ansettelse i Låsesmedbedrifter tilsluttet landets bransjeforening, Norske Låsesmeder.

Etter svennebrev som Låsesmed kan man ta Mesterbrev.

Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.