Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Vil ha bedre fotfeste i Norge

 Søta bror tar en fransk én: 

CDVI Nordic på frierferd med sine franske produkter 

Vil ha bedre fotfeste i Norge

 Søta bror tar en fransk én: 

CDVI Nordic på frierferd med sine franske produkter 

TEKST OG FOTO: GEIR OLSEN

CDVI Nordic holder til ved Gøteborg og er i ferd med å bre seg utover hele Norden, samt Baltikum, med sine sikkerhetsprodukter de selv utvikler og produserer ved to fabrikker, i Frankrike og Italia.

CDVI er et fransk familieselskap som ble stiftet i 1985. Ved årtusenskiftet ble den nordiske avdelingen etablert i Sverige. I dag teller de ni ansatte i Sverige og omkring 350 totalt. 

NI ANSATTE: Kun fire var til stede da Låsesmeden var innom: Produktansvarlig: Tobias Olsson, lagersjef og teknisk support Adam Gripenby, markedsfører Annica Lövstad og Norge-ansvarlig Joakim Puuraid.
STØDIG KURS

Man har kanskje merket at produkter fra det franske selskapet synes mer i det norske markedet. Ikke minst siden i fjor, da CDVI sluttet seg til Foreningen Norske Låsesmeders stadig voksende gruppe av samarbeidspartnere. 

Flere husker sikkert de blide svenskene som møtte låsesmedene på CDVI-standen under låsesmedmessen på Lillehammer i våres. 

MEGET FORNØYD

– Det var en av de aller beste messene vi har vært på, berømmer selger Joakim Puuraid. Puuraid har Norge som sitt ansvarsområde, og er stadig på farten her til lands. 

– Det vi leverer mest av er våre trådløse sendere og mottagere. Disse kan låsesmedene integrere i andre produkter i forbindelse med fjernstyring av låser og mange andre ting, som f.eks. elektroniske dørpumper, opplyser han. 

– Vi kjenner også de som har montert sender i lysbryter på bil, samt mottaker på garasjeportåpner, slik at man ved å blinke med lysene vil betjene porten, tilføyer produktansvarlig Tobias Olsson og smiler.

to menn som sitter ved et bord
FULL FART. «Norge-ansvarlig» Joakim Puuraid sammen med produktsjef Tobias Olsson i CDVIs showrom utenfor Gøteborg.
SIKKERHET TIL ADGANG 

CDVIs produktlinje retter seg for det meste mot adgangskontroll og sikkerhetsprodukter. Både elektronisk og mekanisk. 

Da Låsesmeden var på besøk kom staben rett fra sikkerhetsmesse i Gøteborg. Det store temaet blant svenske låsesmeder er innbruddsøkningen. For å løse denne utfordringen mener CDVI de tilbyr noe av det aller beste i så henseende.  

Vi kan levere elektroniske magnetlåser i dørmiljøet, kombinert med et helt spesielt dørbeslag som gjør det meget vanskelig, ja nærmest umulig, å bryte opp døren. 

– Man kommer ikke til slik at man kan bryte opp døren. Beslaget er også utformet slik at man ikke får godt tak til å bryte i det. Når man i tillegg har utstyrt døren med flere magnetlåser, som hver står imot rundt 400 kilos trykk, så sier det seg selv at dette fungerer, forklarer produktsjefen som viser til Bostadsforeningen Fabriksparken som ble meget fornøyde etter at de fikk montert disse innbruddsbeslagene på sine dører. Beboer og tidligere politi Marcus Lundgren bor på stedet og er full av lovord. – Vi hadde uønskede hendelser nesten hver eneste helg. Sykler ble stjålet og vegger og lokaler tilgriset. Etter at vi fikk på plass dette har innbruddene blitt helt borte, forteller han i en brosjyre utgitt av CDVI. 


POPULÆRT: Trådløse sendere og mottakere er blant CDVIs mest populære salgsartikler hos norske låsesmeder som integrerer de i både CDVIs produkter, samt artikler fra andre produsenter.

Til venstre: NÆMMEN – ER DET IKKE???: Denne vil kanskje mange dra kjensel på. Til høyre: FREMTIDENS BIOMETRISKELØSNINGER: CDVI er stolte av sin biometriske fingeravtrykksleser. – Den måler inntil fire millimeter inn i fingeren slik at den gjenkjenner også de som er skitne, våte eller har tynne hansker på hendene, forklarer produktsjef Olsson.

PUURAID PÅ RAID

Joakim Puuraid som i første rekke altså er bedriftens ansikt utad i Norge, legger stadig ut på nye raid her til lands. Han avslører et aldri så lite knep: 

– I bladet Låsesmeden finner man et komplett medlemsregister. Dette er et utmerket hjelpemiddel for oss når vi skal booke møter med låsesmedene, smiler Puuraid fornøyd. 

CDVI har fra før samarbeid med flere leverandører i Norge. Både Fibex og Noby har solgt produktene en god stund. Boyesen&Munthe er også med i samarbeidet som sørger for at de har godt fotfeste her til lands. 

Dette var noe produktsjef Olsson nylig erfarte. 

– Jeg merket meg spesielt våre elektroniske kodebokser. De dukket opp veldig mange steder der vi var på besøk, minnes han og peker mot produktveggen i bedriftens showrom i lokalene som ligger i Mölndal rett sør for Gøteborg. 

KVALITET OG BÆREKRAFT

CDVI forteller på sin hjemmeside at de ønsker å fortsette å bygge sterke relasjoner til sine kunder. Ikke minst ved at de tilbyr 10 års garanti på sine produkter.

– Bortsett fra dørpumpene – hvor det følger 5 års produktgaranti – så tilbyr vi hele 10 år på hele vår portefølje, forteller Puuraid. 

Som et ledd i kundeoppfølging tilbyr de kursing i sine produkter. 

– Vi kommer gjerne på besøk for å lære bort og følge opp låsesmedene. Dessuten er fabrikkbesøk i Italia ganske populært, forteller Puuraid. CDVIs dørpumpefabrikk ligger nær Venezia innerst i Adriaterhavet. Byen er kjent for sine kanaler, arkitektur og historie.

LEVERINGSDYKTIG: Adam Gripenby på lageret i Gøteborg som sørger for rask levering til Norge.
DETTE ER CDVI:
  • CDVI Group er et fransk familieselskap grunnlagt i 1985. 
  • CDVI Group er en global produsent av sikkerhetsløsninger med tilstedeværelse i hele Europa, Afrika, USA og Kina. 
  • De tilbyr et bredt spekter av innovative produkter fra online og frittstående adgangskontroll til låsing, dørautomatisering og neste generasjons biometriske inngangssystemer. 
  • CDVI satser på høykvalitetsprodukter med høy ytelse for å øke sikkerheten og forbedre mobiliteten i nærings- eller boligbygg.
  • CDVI betjener Norden via CDVI Nordic som holder til i Sverige med 9 medarbeidere, og ledes av Bo-Kenneth Gustafsson. Joakim Puuraid har ansvaret for salg og oppfølging i Norge. 
Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.