Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Unike med UNIKT DESIGN

Randi AS selger dørvridere i bl.a. rustfrit stål og messing til byggeindustrien, og samarbeider tett med en rekke fremtredende danske designere og arkitekter. Selv betegner de seg som en designvirksomhet. Og slik bekjemper de aktører som forsøker å konkurrere med billige produkter.

Unike med UNIKT DESIGN

Randi AS selger dørvridere i bl.a. rustfrit stål og messing til byggeindustrien, og samarbeider tett med en rekke fremtredende danske designere og arkitekter. Selv betegner de seg som en designvirksomhet. Og slik bekjemper de aktører som forsøker å konkurrere med billige produkter.

27. mars 2017 – Av Geir Olsen

UNIKT OG KVALITET
– Vi mener vi og våre produkter er ganske unike. I tillegg til at vi satser bevisst på godt design, både moderne og klassisk, skal våre produkter også forbindes med høy kvalitet, forteller direktør Torben Jensen over bordet inne i bedriftens lokaler i Randers i Danmark.

Randi har en svært innholdsrik serie med forskjellige typer dørvridere. Alt fra det nyeste nye innen moderne design. Men ikke minst også klassikere er viet god plass.

Deres Classic Line serie har – som den eneste i sitt slag – sluppet gjennom nåløyet og blitt godkjent av Kulturarvstyrelsen i Danmark. Forøvrig er langt de fleste av bedriftens dørvridere kvalitetsertifisert i klasse 4 i standarden EN 1906.
– På disse produktene gis det 10 års garanti. For Line 18-serien – som er i klasse 3 – gis det 5 års garanti, forteller salgsdirektør Morten Nielsen.
– Line 18-serien er vår prosjektserie. Den er kanskje den som er blitt mest kjent i det norske markedet, forteller Mona Nørbech. Hun er halvt norsk og

er kundeansvarlig hos Randi.

Ergo: De som prøver seg med billigprodukter vil få litt å bryne seg på, forstår vi danskene rett.

TRADISJONER
Det var i Randers dørvrider-eventyret startet i 1878. Industribedriften begynte allerede rundt år 1900 å levere serieproduserte dørvridere til togsett i Danmark. Kunden var Randers Togvognsfabrik. Og det gikk så det suste. Dørvrideren Coupé var i sortimenetet fra begynnelsen
– Og den er fortsatt med, forteller Mona Nørbech smilende. Hun er opprinnelig fra Tønsberg, men kjærligheten førte henne til Randers. Etterhvert kom hun til bedriften Randi.
– Få med at faren min var dansk da. Samt at jeg trådde mine barnsben her, legger hun til. Og smiler. Akkurat slik hun gjør når Randi AS byr frem sin portefølje under Låsesmedtreffet på Lillehammer hvert år.

TREFFET ER VIKTIG

I år hadde de flyttet- og utvidet standen fra tidligere. Og med det blitt enda mer synlige.
– Denne messen og dette treffet er en veldig viktig arena for oss. Vi får vist frem både oss selv og våre produkter. Vi ser stor nytte i å møte de vi kun hører via telefon eller mailer med, sier Mona.

Alle de tre rundt bordet – adm.dir. Torben Jensen, Salgsdirektør Morten Nielsen og Mona Nørbech har vært på Lillehammer.
– Det er også veldig hyggelig med den sosiale rammen rundt dette årlige treffet. Helt unikt, skryter de.

TOTALLEVERANDØR
Randis hovedvekt av kunder er i de skandinaviske landene, men etter at bedriften fikk nye eiere for tre år siden, er ambisjonene å vokse også utenfor Skandinavia.
– Vi har jo alltid vært tilgjengelig. Men da gjennom andre leverandører som ofte hadde sine egne produkter å selge. Men med vår nåværende eier ECO Shulte, som er representert over hele verden, blir det lettere for oss, mener direktør Jensen.

Randi satser mest i prosjektmarkedet. Med familie-eide ECO Shulte og deres dørprodukter i ryggen – kan de trygt kalle seg totalleverandør av dørmiljø. Derfor har de også en egen avdeling med prosjektmedarbeidere i Randers.

PRESTISJE
Noen fjær i hatten har det blitt. De har stadig vært med på store leveranser til kjente kunder. Som for eksempel Hotel D’Angleterre i København. Også det snart ferdigstillte badehotellet i Blokhus på den danske badekysten, er på listen over senere signalbygg Randi har vært med på. Hotellet innvies nå til sommeren. Selvfølgelig har de også vært med på store leveranser til nybygde Hotel Randers i «hjembyen». For å nevne noe.

DESIGNVIRKSOMHET
Det som gjør produktene fra Randi spesielle er som nevnt satsingen på design og funksjonalitet. Dette er noe de har klart å utnytte gjennom mange år. Og fokus på design kom nesten litt av seg selv.

Det var for snart 40 år siden at CF Møller-arkitektene ville ha med Randi allerede fra planleggingsstadiet da Skeiby sykehus i Århus skulle prosjekteres og bygges.
– Det var første gang vi ble involvert i et slik samarbeid. Dette ble starten på noe nytt for oss, sier Torben Jensen. I dag samarbeider de jevnlig med 8-10 anerkjente skandinaviske arkitekter.

«The Scandinavian Hand» er deres slogan for merkevaren.
– Vi ser på oss selv som en designvirksomhet og tar mål av oss til å komme med et nytt designgrep hvert år, avslutter Jensen.

COMEBACK FOR NOEN ANSATTE
RANDI har vært på flere hender opp gjennom årene. Men i 2010 kom den største omveltningen.

Fabrikken var eid av Ingersoll Rand/Allegion. Som en følge av omstruktureringer ble fabrikkvirksomheten i Randers lagt ned og flyttet til Tsjekkia. Kun salgsorganisasjonen ble igjen i Randers. Omkring 50 arbeidere måtte gå.

Men i 2014 kom ECO Schulte på banen. Det familieeide konsernet med hovedbase i Tyskland hadde andre planer for danskene. De ville ha tilbake noe av produksjonen og andre funksjoner til Randers.

HEADHUNTET
Dermed endte det med at fire av de som tidligere hadde vært ansatt i produksjonen fikk tilbud om jobb hos sin gamle arbeidsgiver.
– Jeg fikk en telefon – og da var valget enkelt. Jeg slo til på flekken, forteller Rasmus Frydendahl. Camilla Schaumann og Lis Andersen har heller ikke angret ett sekund på at de gjorde «comeback» – til tross for at arbeidsoppgavene er blitt litt annerledes enn før. De tidligere fabrikklokalene rommer nå utstilling, lager, vaskeri- og småproduksjon, montasje og forsendelse. I tillegg til at lokalene rommer administrasjon, produktutvikling, prosjektering, salg og markedsføring.

Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.