Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

UNGE KARER OVERTOK VOKSEN BEDRIFT

LYKKES I VERDAL. 
Daglig leder i Sikkerhet og Service Verdal, Ståle Dahl Bjørgvik, med gutta Erik Olsen, Lars Woll Bjartnes og broren Stein Erik Bjørgvik.

UNGE KARER OVERTOK VOKSEN BEDRIFT

LYKKES I VERDAL. 
Daglig leder i Sikkerhet og Service Verdal, Ståle Dahl Bjørgvik, med gutta Erik Olsen, Lars Woll Bjartnes og broren Stein Erik Bjørgvik.

Tekst og foto: Geir Olsen

Da Ståle Dahl Bjørgvik fikk tilbud om å overta Låsesmedbedriften PA Elektro i 2015, slo han til. Siden har de blitt fire ansatte i «lotto-bygda» og oppdragene øker på. Omsetningen har rundet 6 mill. og forventes å stige ytterligere fremover.

VILLE HA LOKALE KREFTER

Låsesmed Per Almås hadde holdt på siden 1989 og var kommet til at tiden var inne for å overlate bedriften til yngre krefter. Almås så gjerne at noen med lokal tilhørighet overtok.
– Slik ble det til at jeg fikk tilbudet – og slo til, forteller Ståle Dahl Bjørgvik fornøyd.
Siden har det gått slag i slag. Et par år etter overtagelsen slo broren Stein Erik følge med inn i bedriften. I 2020 kom også Lars Woll Bjartnes med. Også han som eier. Siden har trekløveret ansatt Erik Olsen, slik at de nå er fire som gjør unna oppdragene.

SERVICEPUNKT

Bedriften satser på best mulig relasjon til kundene og kan skilte med egen butikk, noe de selv kaller et servicepunkt i lokalene hvor de holder til på industriområdet i Neptunveien i Verdal. Her deler de bygg med Elektriker-Service Verdal, Rørlegger’n Verdal, Berg & Olsen og Hansen Mekaniske Verksted.
I butikken vår finner man det meste man trenger innen lås, beslag, sikkerhetsutstyr og batterier.
– Butikken fungerer også som et møtepunkt der kundene kan komme innom for råd og tips, mer enn bare handel, forteller Bjørgvik.
– Vi er jo primært en bedrift som lever av å utføre service og installering. Vi driver mye med service på dørautomatikk og porttelefoni, i tillegg til at vi leverer adgangskontroll, lås og beslag. I det hele tatt mye av hva en tradisjonell låsesmed holder på med.

 STØRRE JOBBER

I 2022 har hovedfokuset vært en større leveranse av et adgangskontrollsystem ved et rehabiliteringssenter i området. Det har fra tidlig på året til nå blitt installert 75stk Aperio kortlåser og 20stk kablede dører.
– Prosjektet begynner nå å nærme seg slutten og vi ser frem til å få frigjort mer tid til andre henvendelser i tiden fremover, forteller Bjørgvik.

ALLE MANN

På låsesmedtreffet i mai stilte bedriften med alle mann.
– Dette er veldig matnyttig for oss. Både med påfyll av faglig stoff, men selvfølgelig også det sosiale.
I tillegg har broren Stein Erik tatt svennebrev som låsesmed og Ståle selv tok – og besto – NL´s opptaksprøve.

GAMLEGUTTA: Stein Erik Bjørgvik, Per Johannes Almås, Ole Kristian Falstad og Ståle Dahl Bjørgvik.
Stein Erik Bjørgvik igang med å tilpasse lås i et dørmiljø. 
Stein Erik Bjørgvik i full gang.

Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.