Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Stang inn for LOCKIT

FORLOKKENDE GJENG.
Denne gjengen lokker stadig til seg oppdrag for Lockit i Bergen. Lockit teller totalt 20 ansatte inkludert 4 som er tilknyttet avdelingen i Haugesund. 

Fra venstre: Kristoffer Thers, Kristoffer Rygh, Kenneth Mjøs, Chritian Hille, Arve Haugland, Atle Reistad og sjefen sjøl Raymond Dirk Hansen

Stang inn for LOCKIT

FORLOKKENDE GJENG.
Denne gjengen lokker stadig til seg oppdrag for Lockit i Bergen. Lockit teller totalt 20 ansatte inkludert 4 som er tilknyttet avdelingen i Haugesund. 

Fra venstre: Kristoffer Thers, Kristoffer Rygh, Kenneth Mjøs, Chritian Hille, Arve Haugland, Atle Reistad og sjefen sjøl Raymond Dirk Hansen

Tekst og foto: Geir Olsen

Lockit AS lokker stadig til seg oppdrag. Blant mye annet har de den seneste tiden hatt sin fulle hyre med oppdrag på den nye store idrettsarenaen Åsane Arena og nye Fylkesbygget til Vestlandet, for å nevne noe.

– Vi har hatt mye stang inn på anbudene det siste året, forteller eier Raymond Dirk Hansen og smiler tilfreds med tingenes tilstand. Det gleder veteranen at karene hans stadig har hendene fulle med arbeid.


KONKURRANSE

Tross tøft marked med fremoverlente konkurrenter, er det god stemning blant aktørene i Bergen-regionen.
– Vi konkurrerer jo først og fremst om prosjektjobbene, men stemningen er god tross et ganske tøft marked, fremholder Dirk Hansen som kjapt legger til at de ved siden av prosjektene ser seg som en tradisjonell låsesmedbedrift.
– Vi tar hånd om både de store og små kundene med like stort engasjement, forsikrer han.   
På tampen av fjoråret hadde de ordrereserve på flere titalls millioner som de kunne gyve løs på nå i 2022. 

SIKKERHET

Med sine 15 ansatte i Bergen, samt 4 i Haugesund føler de seg godt rustet til å levere på øverste hylle. 
– Vi trekker jo gode veksler på vår tilknytning til vår eiergruppering Prosero. De er gode å ha i bakhånd, fortsetter Dirk Hansen som står i bresjen for karene i hans bedrift som i første rekke leverer, monterer og følger opp innen adgangskontroll, kortsystem, kameraovervåking og alarm. 
– Det går bra på tross av korona-frykt. Jeg synes vi har hatt en veldig fin utvikling med mye stang inn i det siste, gjentar han mens avdelingsleder Christian Hille bekrefter sjefens utsagn.
– Det handler selvfølgelig om pris, men kompetanse og trygghet i forhold til levering er meget viktige momenter.
Og sist men ikke minst; Skape gode relasjoner! 
God stemning gjør alt så meget bedre, smiler Hille.  

LÅSESMED I BLODET

Det er verdt å nevne at Raymonds far, Roy Hansen i sin tid startet opp Bergen Låsservice AS på tidig 80 tall og holdt det gående til 2013, og er nå lykkelig pensjonert.
– Jeg har sågar flott attester fra selskaper som Roy Hansen startet opp, alt fra Bergen Låsservice som ungdom, dernest Låsmesteren AS, hvor jeg gikk fra montør til lager/systemavdeling før ferden gikk videre til prosjektmarkedet og daglig leder for Vest Beslag & Prosjektering AS. Etter en periode i Møller Undall AS var det på tide å ta steget ut og starte opp for seg selv. Dermed så Lockit AS dagens lys i 2008, forteller han.  Og legger til: 
– Det å få muligheten til å gå gradene og være innom alle aspekter i en låsesmed bedrift og tilegne seg kunnskap over tid, har betydd alt for hvor vi er i dag, smiler Raymond. 

HELDIGITAL

De siste årene har bedriften virkelig gått inn med hud og hår for å gjøre arbeidshverdagen enklere ved hjelp av digitale verktøy. 
– Dette har vært en suksess fra ende til annen for oss, skryter Raymond Dirk Hansen. 
Selv har han vært sentral i utviklingen av det digitale verktøyet Probe, som bedriften nå har tatt i bruk til fulle, vi er rett og slett papirløse. Både prosjekt, arbeidsordre, timeregistrering og fraværshåndtering er digitalisert i Probe, og nå venter vi i spenning på produktdatabasen som ytterlige vil forenkle hverdagen vår.
– Vi var de første som begynte å bruke dette. Nå har vi full oversikt til enhver tid, forteller han om produktet som har vært utviklet de siste fire-fem årene. 

Det er bare én ting som irriterer Dirk Hansen.
– At vi ikke begynte med dette før, avslutter han. 

NØKKELBEDRIFT: Kristoffer Rygh i mottagelsen hos Lockit.
BEVIS PÅ VEGGEN: Plaketten som er prydet med diverse remedier vitner om en tradisjonell låsesemedbedrift.
GUTTA BOYZ: Raymond Dirk Hansen og prosjektleder Christian Hille ser positivt på fremtiden, både for Lockit og byggebransjen.

HER ER DE: Lockit holder til i Midtunlia Næringsområde på Nesttun utenfor Bergen by med avd. kontor i Haugesund.

FAKTA LOCKIT 

Etablert i 2008. 
20 ansatte. 
Ca. 30 mill. i årlig omsetning. 
Totalleverandør av sikkerhetssystemer i Bergen – Haugesund og omegn.

De prosjekterer, leverer og monterer; lås og beslag, adgangskontroll, ITV, porttelefoni, låssystem, tredører, ståldører og aluminiumsdører, sikkerhetslåser og dørautomatikk samt andre mekaniske og elektroniske sikkerhetsprodukter.

Lockit er godkjent som lærebedrift i Låsesmedfaget. 

Holder til ved Nesttun utenfor Bergen med avd. kontor i Haugesund. 

Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.