Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Smart, moderne og miljøbevisste – et must for oss

Den tradisjonelle låsesmedbedriften Nordic Security i Oslo har fornyet seg på mange områder de siste årene. De vokser stadig og behovet for miljøsertifisering er en stadig påminnelse. I tillegg har de automatisert både økonomi og arbeidsstyring ved hjelp av smarte elektroniske verktøy.

Smart, moderne og miljøbevisste – et must for oss

Den tradisjonelle låsesmedbedriften Nordic Security i Oslo har fornyet seg på mange områder de siste årene. De vokser stadig og behovet for miljøsertifisering er en stadig påminnelse. I tillegg har de automatisert både økonomi og arbeidsstyring ved hjelp av smarte elektroniske verktøy.

23. november 2018 – Av Geir Olsen

– Ved deltakelse i offentlige anbud, virker miljøaspektet å være påkrevet for i det hele tatt å komme i betraktning, forteller daglig leder Kjetil Byman.
Derfor er de medlem i både Renas og Grønt punkt, og har etablert rutiner for kildesortering av elektronisk avfall, emballasje, papp, og plast.
I disse dager jobbes det også iherdig med mål om å bli sertifisert som Miljøtårn-bedrift.
Dette er kjempeviktig når vi skal kapre kunder. Både offentlige, og hos større aktører ellers i bransjen, sier Byman.

Fasade til Nordic Security med firmabil foran

EL biler

Nordic Security holder nå til på Fyrstikktorget i de gamle lokalene til ærverdige Nittedal Fyrstikkfabrikk. – Å være der kundene er, gjør jo at vi vi slipper å reise mye, forteller Byman.
I tillegg har bedriften lagt vekt på at biler i bedriftens tjeneste er av nyere dato, og de har nå to elektriske servicebiler.
Blant annet har dette gjort at vi har spart både miljøet og bedriftens økonomi, konstaterer Byman.

Moderne økonomi og arbeidsstyring

Som de fleste av dagens bedrifter er også Nordic Security stadig mer presset. Både på tid og penger. Derfor har en teknisk elektronisk omlegging stått i høysetet siden Byman ble satt til rors i fjor sommer.
Dette vet bedriftens eiere å sette pris på.
– Mindre papir og mer effektivitet, oppsummerer deleier og servicesjef Ståle Andersen, som virker å trives med tingenes tilstand i bedriften.

Litt utradisjonell

Nordic Security leverer og monterer dører også.
Vi leverer alt innen lås og dørmiljø, smiler Andersen
Videre er de skikkelig varme i trøya både når det gjelder adgangskontroll og diverse låssystemer.
At bransjen stadig blir målt på tilnærming til elektroniske løsninger løser Nordic Security fint, med både fly!- og bilmekanikere blant sine serviceteknikere.
De har også flere låsesmeder på laget, men skulle gjerne hatt flere. Som godkjent lærebedrift har de én i opplæring.
– Vi forsøker å lokke med andre ting enn bare lønnsnivå. Med et sosialt arbeidsmiljø med hyppige sosiale tiltak, og ikke minst flotte og høyt skolerte ansatte, satser vi på å lokke til oss flere dyktige medarbeidere, sier herrene Andersen og Byman.

Medarbeidere som sitter rundt et bord til lunsj

VIL BLI FLERE: Medarbeiderne ser frem til å få flere kolleger for å ta unna en stadig økende arbeidsmengde. Her sitter fra venstre: Servicetekniker/avd. leder Elektro Erling Olsesen, servicetekniker Martin Nymoen, butikk- og systemansvarlig Cathrine Pfeuti, kontor og regnskapsmedarbeider Janne Aaserød og den tidligere flymekanikeren, nå servicetekniker Dragan Gacinovic.

Konkurranse

Som vanlig på Oslos østkant, så blir de pustet i nakken av sine rivaler.
– Men det er god stemning. Vi har levert masse adgangskontroll på Sørenga og i Barcode. Men holder oss unna store prosjekter.
Vi satser vel heller på service- og rammeavtaler , forteller Kjetil Byman.
Nordic Security kan blant annet vise til Stein Erik Hagens Canika som en god storkunde. I tillegg til KLP-eiendom samt diverse gårdeiere og borettslag.
Av rammeavtaler kan vi skilte med oppdrag for blant annet Departementets Service – og Sikkerhetssenter, U.D, Diakonhjemmet Sykehus etc.

ndersen og leder Kjetil Byman foran Nordic Security bygning

EIER OG SJEF: Serviceleder Ståle Andersen er en av fire som er inne på eiersiden. Kjetil Byman er satt til å lede de tolv ansatte, som i fjor bidra til omsetning på 20. millioner kroner.

Fakta om Nordic Security

 • Nordic Security AS ble etablert i 1995 under navnet Arbeidsplass og Bolig Tilpasning AS.
 • I 2002 fikk bedriften nye eiere med bakgrunn fra sikkerhetsbransjen, og 2007 startet bedriften en dreining mot lås og sikkerhet.
 • Eierne Cato Kristiansen og Låsesmed Erik Larsen kom fra alarm-  og låsbransjen der de begge hadde lang fartstid.
 • Frem til 2007 drev bedriften hovedsakelig med tilrettelegging av boliger for funksjonshemmede på oppdrag fra Hjelpemiddelsentralen i Akershus.
 • De utvidet med Epilepsi-overvåkningsanlegg fra 2005 til 2010, med leveranser til alle landets fylker.
 • I 2011 fusjonerte bedriften inn en av sine samarbeids-partnere FG Lås og Dørmiljø AS med låsesmedene Ståle Andersen og Steffan Andersen.
 • Gjennom fusjonen har selskapet vokst frem til å en anerkjent leverandør innen lås, dører og elektronisk sikring i Oslo området.
 • I 2012 flyttet bedriften til bedre egnede lokaler på Fyrstikktorget ved Helsfyr.
 • De er en Mesterbedrift innen låsesmedfaget og et TrioVing/ASSA ABLOY Sikkerhetssenter.
 • Godkjent lærebedrift i låsesmedfaget. Godkjent leverandør i STARTbank.
 • Bedriften Nordic Security er et FG-godkjent låsesmedfirma og medlem av foreningen Norske Låsesmeder. Bedriften håper å bli godkjent Miljøfyrtårn-bedrift i løpet av kort tid. De teller i dag tolv ansatte men regner med å øke til 14 i løpet av året
Mange diplomer og fagbrev på hyller

VELUTDANNET MANNSKAP: Høyt skolerte kolleger sørger for trygge arbeidsplassen. Man håper dette solide arbeidsmiljøet skal lokke flere til jobb på den sosiale arbeidsplassen i Oslo.

Firmaet innehar høy kompetanse med følgende fag/svennebrev:

 • 1.stk mesterbrev i låsfaget
 • 4.stk fagbrev/svenn i låsfaget
 • 1.stk fagbrev/svenn tømrerfaget
 • 1.stk fagbrev maskinmontør innen mekanikerfaget
 • 3.stk NL medlemmer med godkjent låsesmedprøve
 • I tillegg er Erik Larsen sensor i låsesmedfaget
Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.