Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Kunne ikke stå utenfor

Bak Arexa står 80 % av de som er ansatt i bedriften.

Her er daglig leder Svein Dahle flankert av Jeanette Iversen (kvalitet, HR og HMS-leder) og Kenneth Furesund som er leder for salg og forretningsutvikling.

Kunne ikke stå utenfor

Bak Arexa står 80 % av de som er ansatt i bedriften.

Her er daglig leder Svein Dahle flankert av Jeanette Iversen (kvalitet, HR og HMS-leder) og Kenneth Furesund som er leder for salg og forretningsutvikling.

Arexa er Foreningen Norske Låsesmeders nyeste medlem. Så langt…

TEKST OG FOTO: GEIR OLSEN

For drøye to år siden brøt Arexa ut av GK konsernet, og rett før jul i fjor ble de tatt opp som nytt medlem i Foreningen Norske Låsesmeder (NL).
– Låsesmedbiten står for en større andel av vår virksomhet, derfor er det helt essensielt for oss å være med i dette gode selskap forteller daglig leder, Svein H. Dahle. Han er sjef for de tre avdelingene i Arexa som til sammen teller 20 ansatte – fordelt på ti i Oslo, fem i Innlandet og fem i Rogaland.
Verdt å nevne er at nærmere 80 prosent av de ansatte er med på eiersiden av selskapet.

Fra venstre Svein Dahle og Kenneth Furesund
ELEKTRONISK REVOLUSJON

Noe av grunnen til at Arexa så behov for å gjøre kur til foreningen er at det foregår en meget stor utvikling innen elektronikk og elektroniske sikkerhetsløsninger. Denne dreiningen har sørget for en rivende utvikling som har preget bransjen de senere årene.
– Det er jo nettopp elektronikk og mekanikk vi driver med, dermed kan vi trekke veksler på vårt medlemskap i foreningen som er kjent for å gå i bresjen med sitt arbeid for å løfte bransjen faglig og kanskje også teknologisk på tvers av både konkurranseforhold og skillelinjer ellers, sier Dahle.

ORGANISK VEKST

Siden Arexa så dagens lys i 2021 har de bevist på alle måter at de har livets rett. Ikke minst med tanke på de to ekstraordinære årene vi har vært gjennom med pandemi, krig osv. som har lagt en lammende hånd over mye.
I 2021 omsatte de for omkring 35 millioner med 1,4 på bunnlinjen. I fjor økte de til 41,5 mill og mer enn doblet resultatet til 3,1 mill der alle avdelingene kan vise til gode resultater.
– Vi satser på videre lønnsom vekst der vi i tillegg er opptatt av å rekruttere til bransjen, sier Dahle som nå rår over tre lærlinger fordelt på de tre avdelingene.

MILJØFYRTÅRN: I fjor fikk de endelig plaketten på plass som beviser at Arexa er miljøfyrtårn bedrift. Det er Jeanette Iversen som har ansvaret for å følge opp denne forpliktelsen.

FREMTIDSRETTEDE LØSNINGER

– Vi strekker oss langt og er gode på å sette velutprøvde produkter fra anerkjente leverandører sammen i et unikt sikkerhetssystem. Som ASSA ABLOY + Partner i Norge tilbyr vi løsninger som er blant de fremste på markedet, enkle å bruke og fungerer godt sammen med annen teknikk i bygget, sier Dahle videre. 

LITE PRIVAT

– Vi jobber lite direkte mot privatmarkedet, det nærmeste er inn mot sameier og borettslag. Vi tilpasser våre løsninger inn mot offentlige og private formålsbygg, som kontorbygg, helse og skole. Ikke minst der, ser vi nå i større grad dreining mot kombinasjonsbygg med butikker, kontor og bolig i samme bygg.
– Felles for alle segmenter er at vi fokuserer mye på service- og tett oppfølging av våre kunder. Det er jo ingen godt bevart hemmelighet at prosjektene ofte er innfallsvinkelen til våre fremtidige eksiterende kunder, avslører Dahle.
Blant deres største kunder er ENTRA Eiendom. Nå for tiden har de – eller har hatt- nok å henge fingrene i, med betydelige oppdrag i forbindelse med ombyggingen av Fylkeshuset Innlandet på Hamar samt også ANNO-museet på Elverum.

DETTE ER AREXA:
  • Arexa AS, tidligere GK Sikkerhet AS, ble etablert høsten 2017 med avdelinger i Oslo, Innlandet og Rogaland. De er leverandør av fremtidsrettede og innovative sikkerhetsløsninger for sikring av mennesker og eiendom i alle typer yrkes- og formålsbygg.
  • De tilbyr salg og montering innen følgende områder: kameraovervåking, adgangskontroll
    & alarm samt lås & beslag.
  • Bedriften teller totalt 20 personer hvorav 80% av de ansatte i bedriften er med på eiersiden.
    De har tre lærlinger.
Her holder Arexa til på Ryen i Oslo.
Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.