Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Hygotech på fremmarsj 

ÅPNER NYE DØRER

Svein Jørgen Fuglesang og Tor Fagersand har oppløftende dager i den innovative bedriftens nye lokaler på Ensjø i Oslo. Deres berøringsfrie åpningssystem er patentert i en rekke land, som de ser frem til å få fotfeste i etter hvert.

Hygotech på fremmarsj 

ÅPNER NYE DØRER

Svein Jørgen Fuglesang og Tor Fagersand har oppløftende dager i den innovative bedriftens nye lokaler på Ensjø i Oslo. Deres berøringsfrie åpningssystem er patentert i en rekke land, som de ser frem til å få fotfeste i etter hvert.

TEKST OG FOTO: GEIR OLSEN

Hygotech bryter stadig barrierer med sitt patenterte berøringsfrie åpningssystem. 

Før jul kom nyheten om at de har formalisert samarbeid med Mejlshede-gruppen i København. Danmark ble dermed første eksportmarked for Hygotechs produkter.

UT I VERDEN

De driftige karene mener dette blir et springbrett videre ut i det europeiske markedet.

– Vårt system er så bra, genialt og driftssikkert at vi gjerne vil nå ut til hele verden vi, smiler daglig leder Svein Jørgen Fuglesang og salgssjef Tor Fagersand fra sofaen i den innovative bedriftens nye lokaler på Ensjø i Oslo. 

RULLER PÅ: Alle har nytte av Hygotechs innovative løsning. Foto: Hygotech

VEDLIKEHOLDSFRITT

Etter å ha vært på markedet i tre år har de høstet spesielt én meget gledelig erfaring.

– Utstyret vi leverer blir ikke slitt. Det er helt vedlikeholdsfritt, forklarer Fuglesang mens Fagersand nikker bekreftende. 

– I tillegg til at våre produkter gjør arbeidshverdagen for kunder og brukere både lettere og med null smittefare, kan låsesmedene være trygge på at de slipper reklamasjoner og ekstraarbeid. 

– Vi er stolte av at vår døråpner i2open er utviklet og patentert i Norge. For oss er det også viktig at produksjon og videre utvikling foregår i Norge. Produksjonen foregår blant annet på Topro på Gjøvik, utfyller Fagersand. 

AHUS PÅ FULL FART

Ved Akershus universitetssykehus er det til nå installert omkring 400 døråpnere fra Hygotech. Og flere skal det bli ifølge Hygotech-gründerne, som har fått med seg en god ambassadør på laget. Nemlig Jan Erik Rønning som er sykehusets egen låsesmed. Han er meget begeistret for løsningen etter at de startet arbeidet med å få på plass deres døråpnere. 

Til AHUS eget nettsted sa han: – Da pandemien traff oss reagerte vi raskt og startet arbeidet med å finne berøringsfrie døråpnere for å redusere smitterisiko. Det fører også til enklere renhold og bedre flyt, uttalte Rønning.   

 Sterilsentralen var de første som testet dette tidlig i 2021, og tilbakemeldingene var gode. 

– Jeg er overbevist om at dette letter hverdagen til de fleste. Før vi bytter system ved en klinikk snakker jeg med alle involverte, slik at sensorene og merkene plasseres på riktig sted. Her tar vi hensyn til støy, logistikk, flyt og behov. Nå blir det berøringsfritt alle steder hvor vi må bytte dørautomatikk på grunn av slitasje, sa Rønning.

FORHÅNDSINNSTILT SONE: Ved å plassere foten som anvist eller strekke en hånd i været på ett bestemt sted utløses døråpneren i en spesiell sone som kan være fra beinet og opp til hoften eller et lite område fra himling og et stykke ned. Portører slipper å stanse, slippe taket eller berøre knapper for å utløse døråpning og slipper dermed både ekstra kraftbruk og smitterisiko. Foto: Hygotech.

HYGOTECH – FORETRUKKET LØSNING

– AHUS ønsker å oppgradere til i2open på alle relevante dører fremover. Lavere kostnader til vedlikehold og renhold er viktig for sykehuset. i2open garanterer også smittefri døråpning, og er reelt sett den eneste selektive døråpneren som er universelt utformet og kan betjenes av alle uavhengig av funksjonsgrad.

For portører som triller senger og annet utstyr, bidrar i2open til bedre flyt og mindre slitasje på personalet da de slipper stopp og start ved dørpassering. De kan enkelt trille sengen eller annet utstyr over betjeningssonen, og døren åpner seg uten stans eller unødig omvei, forklarer Fagersand.

NÅR NYE MARKEDSSEGMENT

Mer enn halvparten av alle norske sykehus har tatt i bruk åpneren. Nylig tok også Folkehelseinstituttet (FHI) kontakt for å få se nærmere på systemet. Utenfor helsesektoren er i2open også i bruk i alt fra barnehager, skoler og kontorbygg til kjemiske laboratorier, hotell, restaurant og bilverksteder. 

– Vi får stadig hyggelige tilbakemeldinger fra kunder i alle segmenter. Alle kundegrupper melder om overlegen brukervennlighet.

– i2open kan i realiteten benyttes på de fleste steder der man i dag benytter andre typer impulsgivere, skyter Fuglesang inn. 

SAMARBEID MED LÅSMEDER

I løpet av de snart tre årene Hygotech har vært i markedet er det blitt installert noen tusen av deres produkter. 

– Vi samarbeider med alle aktørene i låsbransjen og er også blitt samarbeidspartner i Foreningen Norske Låsesmeder. Det er helt avgjørende for oss, avslutter de to, som blir å se på Låsesmedtreff på Lillehammer i mai. 

VIL WORLDWIDE: Svein Jørgen Fuglesang og Tor Fagersand har oppløftende dager i den innovative bedriftens nye lokaler på Ensjø i Oslo. Deres berøringsfrie åpningssystem er patentert i en rekke land, som de ser frem til å få fotfeste i etter hvert. Første satsning utenfor Norges grenser er i Danmark hvor de på tampen av fjoråret etablerte en agenturavtale vedrørende videresalg og distribusjon av Hygotechs berøringsfrie døråpner i2open.
OM HYGOTECH:
  • Hygotech er et norskeid selskap som har utviklet den berøringsfrie døråpneren i2open. Døråpneren har patent i Norge, Storbritannia, EU, USA, Canada, Kina, Sør-Korea og Japan for den spesielle funksjonaliteten. 
  • Åpneren produseres i Norge og har vært på markedet siden 2021, og eliminerer kontaktsmitte, bidrar til effektiv personflyt i travle miljøer, er brukervennlig, lett å plassere og har lave livssykluskostnader. 
  • Gründerbedriften består av 2 ansatte og har 25 eiere. 
Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.