Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Holder til midt i matfatet

STORE MULIGHETER
Låsexperten holder til på Rosenholm Campus, som tidligere huset IBM´hovedkontor i Norge.

Holder til midt i matfatet

STORE MULIGHETER
Låsexperten holder til på Rosenholm Campus, som tidligere huset IBM´hovedkontor i Norge.

TEKST OG FOTO: GEIR OLSEN

– Det er ikke bare for moro skyld vi holder til her altså, begynner Jonas Andresen med muntert blikk der han står ved blant annet casinomaskin og radiostyrte biler på Låsexpertens kontor inne på Rosenholm Campus. Utsagnet understreker at bedriften er sikret en meget strategisk viktig beliggenhet sammen med alle bedriftene som holder til i næringslivklyngen der tidligere datagigant IBM hadde sitt enorme hovedkontor på Trollåsen utenfor Oslo.
I dag huser bygget rundt 160 bedrifter. Mange med behov for låsesmed.

ALENE MED KUNDENE

Bygget ligger 15 minutter med tog eller bil fra Oslo, og er det største arbeidsstedet syd for hovedstaden.
– Man kan gjerne si vi holder til midt i matfatet, smiler Andresen om tilgangen til både gamle og nye kunder, samt oppdrag fra leietakerne på Rosenholm. Låsexperten er eneste låsesmed på huset.
– Vi retter oss jo først og fremst mot næring og store firmaer. Og rett utenfor kontordøren her myldrer det jo av disse, forteller han videre og følger opp med at beliggenheten også forplikter. – Først og fremst må vi levere «varene». Kundene må bli fornøyde, og så langt er det bare god stemning å melde, sier han.
– Vi har som mål å lokke til oss enda flere her, sier han.

Jonas Andresen hos Låsexperten AS
TRAVLE DAGER

De tre ansatte har likevel mer enn nok å henge fingrene i. Fjoråret ble særdeles lønnsomt. Rekordåret 2021 ble i tillegg kronet med kåring som Gasellebedrift av Dagens Næringsliv. Det prestisjefylte skulderklappet gis til bedrifter som regnes å være blant landets mest fremgangsrike på respektive områder.
Utviklingen har gått raskt. Fra Andresen stiftet firmaet i 2016 til han flyttet ut fra hjemmekontoret to år senere, har det vært full fart. Nå teller de tre ansatte. Alf Hansen har vært med noen år, mens Kevin Berg kom med på laget nå i høst.
– Vi har vært med på prosjekter på skoler i Oslo. 300 dører her, og 300 dører der. Det ble mye arbeid og slit, men vi kom i mål – med stil, vil jeg påstå.
– Slike oppdrag åpnet nye dører for oss, sier han om den økende arbeidsmengden de gleder seg over.
Det som ventet denne høsten var montering av 500 dører med ulik bestykning.

VANT MED FART OG SPENNING

– Det blir jo en del baller i lufta. Men vi landet dette også, beroliger Jonas som antagelig drar nytte av sin fortid som landslagsspiller i bordtennis.
– Vi liker lek, fart og spenning, bekrefter han og avslører at han også har en Triumph Bonneville til rådighet. Den legendariske motorsykkelen sørger for å holde humøret og lekenheten i hevd hos familiemannen med kone og tre barn.

LEKER IKKE BUTIKK: Jonas Andresen hos Låsexperten har travle dager. Men av og til kobler han og de ansatte av med hobby og lek, slik diverse remedier på kontoret antyder.

AUTODIDAKT

Jonas har vært i bransjen fra barnsben av. Han vokste så og si opp hos daværende Låsspesialisten som ble drevet av hans far Arild Andresen.
– Jeg er vel det man kaller selvlært. Jobbet i fem år og tok fagbrev som privatist, avslutter Andresen som i tillegg er NL-godkjent Låsesmed.

Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.