Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

GEZE 20 år i Norge

TAKKET AV
Knut Granberg startet som salgsrepresentant for GEZE Scandinavia AB i Norge i oktober 2001. Omtrent på dagen 20 år etter gikk han av. I dag er det Hallvard Banken som leder bedriften i Norge. Her er de to fotografert i GEZE’s store lager like utenfor Oslo.

GEZE 20 år i Norge

TAKKET AV
Knut Granberg startet som salgsrepresentant for GEZE Scandinavia AB i Norge i oktober 2001. Omtrent på dagen 20 år etter gikk han av. I dag er det Hallvard Banken som leder bedriften i Norge. Her er de to fotografert i GEZE’s store lager like utenfor Oslo.

Tekst og foto: Geir Olsen

Omtrent på dagen 20 år etter at Knut Granberg startet som salgsrepresentant for GEZE Scandinvia AB avd. Norge gikk han av med pensjon. Men GEZE har på langt nær gjort sitt. Det er virile krefter som fortsetter leveransene av de populære og unike produktene, systemløsningene og tjenester innen dører og vinduer.

HYPERMODERNE FAMILIEBEDRIFT
GEZE konsernet er på én tysk families hender. Slik har det vært helt siden 1863 da bedriften først så dagens lys. Opprinnelig startet de med produksjon av beslagsløsninger, men de har også gjort seg bemerket med andre ting. På 1930-tallet startet GEZE med produksjon av den velkjente Kandahar skibindingen, senere ble forgjengeren til dagens alpinbinding produsert av GEZE. I dag er det familiens femte generasjon som holder i tømmene.

EMD-F
Ett av mesterstykkene GEZE kan smykke seg med er slagdørautomatikken EMD-F.
– Den var banebrytende med tanke på dimensjon. Kun sju centimeter! Den satte standarden for det som tilbys i dag, minnes Hallvard Banken.

LITT SLANKERE
I Norge har de nedbemannet til dagens 14 ansatte i løpet av de siste årene.
– Vi må tilpasse oss markedet. Det har vært en del oppkjøp i bransjen som har følger for oss. Men vi er nå rustet for å møte de nye tidene, forteller Banken.

SKAL VÆRE BEST
Med blant annet forhandlere i hele Norge har GEZE som mål å være best innen flere områder.
– Vi skal være best på levering, support, oppfølging, kurs og opplæring, forteller Banken

EGNE UNDERVISNINGSLOKALER
Derfor har de også holdt av en stor del av sine kontorlokaler ved Skedsmo til kundenes benyttelse.
– Her kan vi holde kurs, både teoretiske, praktiske samt også troubleshooting sammen med alle våre kunder eller andre forbindelser som ønsker mer innsikt i det vi handler med, sier Banken og viser oss rundt i de lyse romslige lokalene.
– En av tingene som er kommet til de senere årene er at vi i GEZE hjelper låsesmedene ved å sette opp løsningene på det de ønsker å levere. Vi har komplette løsninger som gjelder hele vårt sortiment. Vi kan også implementere komponenter fra andre leverandører i våre løsninger ut til låsesmedene og våre øvrige kunder, forteller Banken.

OM NL-MEDLEMSKAPET
-Betyr alt, svarer Banken kontant når vi spør om deres medlemskap i Foreningen Norske Låsesmeder.

– Det er kjempeviktig å ha den kontakten med vår aller største og viktigste kundegruppe. Og låsesmedtreffet er en av våre aller viktigste arenaer der vi får vise oss frem.
Vi satser jo en del fremover ved å gjøre en del fremstøt gjennom deltagelse på messer, men messen på Lillehammer er vår viktigste, forteller Banken som roser hva foreningen har fått til i så måte.

– Helt unikt. Andre har forsøkt å kopiere, men har ikke lyktes på samme måte. Det viser hvilken jobb, innsats og glød det er i NL-foreningen. De har klart å heve det faglige i sin bransje på en måte som gjør at de beskytter markedet.
Det er kjempebra og holder prisene på et fornuftig nivå, sier han og legger til at GEZE har produkter i sin portefølje som er et alternativ på alle nivåer.

SUPPORT: Kaj Nyman, Ronny Israelsson og Jan Kristiansen byr på eget “roterom” som benyttes under opplæring, oppfølging og utprøving ved hovedkontoret på Berger Industriområde ved Skedsmokorset like utenfor Oslo.
FLYTTET HIT: GEZE flyttet fra Dal til Bølerveien på Skedsmokorset i 2020. Det har resultert i flere besøk fra kunder.
LYST OG TRIVELIG: Hallvard Banken viser frem lokalene de benytter til å kurse sine kunder.
GODE BUSSER: Kaj Nyman var den som lærte opp- og fikk sjefen Hallvard Banken inn i bransjen. De to har vært kolleger i over 30 år. Bak sitter Ronny Israelsson i telefon på supportavdelingen.
GEZE-BINDINGER: Den litt eldre garde vil kanskje nikke gjenkjennende til disse alpinbindingene fra GEZE, som stammer fra 1970-tallet. Denne delen av varemerket ble solgt på 1980-tallet.GEZE:

  • GEZE NORGE AS har 14 ansatte og årlig omsetning på rundt 80 mill. De leverer innovative dør-, vindus- og sikkerhetsteknologi løsninger.
  • Det tyske morselskapet står for innovasjon, den høyeste kvaliteten og holistisk støtte av bygge­tjenesteteknologi – fra den innledende ideen og planleggingen til driftsimplementeringen med serieprodukter for skreddersydde systemløsninger og individuell service og vedlikehold. De tilbyr et omfattende produktutvalg for dør-, vindus- og sikkerhetsteknologi og er en stor drivkraft bak det digitale nettverket med bygningsautomasjon.
  • Automatiske dørløsninger for tilgjengelighet eller brannvern, vindusløsninger for naturlig ventilasjon eller for røyk- og varmeavtrekk i tilfelle brann, digital nettverkstilkobling av dører og vinduer for bygningsautomasjon er noen få eksempler fra deres serviceportefølje. Målet er å utvikle beskyttelsesverdige bygninger med høyeste grad av komfort og største mulige sikkerhet for bygnings­brukere. GEZE Scandinavia har omkring 70 ansatte.


GEZE OMSTILT – FRA SKANDINAVISK TIL NORSK
Denne får nok liten eller ingen innvirkning på våre største kunder som er låsesmedene, forteller Hallvard Banken som er landssjef for den norske delen av det verdens­omspennende selskapet GEZE. De er en av verdens største leverandører innen løsninger av unike dør-, vindus- og sikkerhetsteknologi.
Pressemeldingen i forbindelse med endringen understreker det Banken forteller: Endringen vil ikke påvirke kundene våre i de respektive landene. Alle kundeavtaler overføres automatisk til de nye datterselskapene og avdelings­kontorene i hvert land. Avtalevilkår, garantier og kontaktpersoner forblir uforandret, meddelte selskapet da nyheten ble sluppet i sommer.

Det virker som alle er fornøyde, forteller Banken etter noen måneder i det nye regimet.

MER FLEKSIBLE
Årsaken til at de nå er splittet opp under de forskjellige
lands faner og har fått sitt «eget» regnskap, er at det ble stadig mer tungvint å måtte forholde seg til flere forskjellige valutaer og ikke minst et relativt stort økonomisystem som var uoversiktlig å navigere i.

Nå er det blitt enklere. I og med at vi nå handler i norske kroner. Før måtte vi regne alt om i de forskjellige valutaer innen konsernet og forklarer: Vi kunne for eksempel kjøpe i Euro, betale i svenske og fakturere i norske. Dette ble jo noe innviklet, forteller Banken.

INGEN KONKURRANSE FRA PARTNER I ØST
– Fra 1. juli så GEZE Norge AS dagens lys, på samme måte som i Sverige og Danmark. Under den skandinaviske paraplyen GEZE Skandinavia ble det fra 1. august etablert avdelings­kontorer i de tre baltiske landene, Latvia, Litauen og Estland. Finland forble et avdelingskontor som tidligere.Dette er veldig fordelaktig for oss og våre norske kunder. Vi har jo over tid merket påtrykk fra våre kolleger i Baltikum som kunne stikke avgårde med leveranser rett foran nesa på oss her i Norge. Men heretter er det vi som tar ansvar for de ordrer som leveres her til lands, avslutter Hallvard Banken.

Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.