Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Dobling i Asker etter kjedeinntreden

VOKSER OG TRIVES
Asker Lås har doblet staben det siste året. Her er fem av de seks ansatte samlet. Fra venstre daglig leder Petter Gordon Nilsen, Morten Hermansen, lærling Nicolay Gjertsen, Geir Pedersen og Glenn Henriksen. Marcus Sandøy var ikke tilstede.

Dobling i Asker etter kjedeinntreden

VOKSER OG TRIVES
Asker Lås har doblet staben det siste året. Her er fem av de seks ansatte samlet. Fra venstre daglig leder Petter Gordon Nilsen, Morten Hermansen, lærling Nicolay Gjertsen, Geir Pedersen og Glenn Henriksen. Marcus Sandøy var ikke tilstede.

Asker Lås doblet staben etter inntreden i Prosero og utvider reviret sørover.

TEKST OG FOTO: GEIR OLSEN

– For å utvikle oss, og samtidig få litt mer spenning i hverdagen, vender vi nesen vest- og sørover slik at vi ikke stopper opp, sier Petter Gordon Nilsen som tok over som daglig leder i forbindelse med overgangen til Prosero i fjor. Både Nilsen og tidligere eier Morten Hermansen er med videre som eiere gjennom Prosero-systemet.

INGEN UTFORDRER I OSLO

Som nevnt ser Asker Lås først og fremst sørover langs E18 når det gjelder å finne nye «jaktmarker».
– Vi tar vare på kundeporteføljen vår i Oslo, men ønsker ikke nye kunder der. Vi ser heller andre veien, forteller Nilsen. Dermed unngår de å tråkke Prosero-medlemmer i Oslo på tærne.
– Vi løser stort sett fra hånd til munn, men har mye service å lene oss på. Først og fremst holder vi oss jevnt beskjeftiget med årskontroll på dører i borettslag, men vi er også engasjert i en del prosjekter; både i Asker, Lier og Drammen. I hele høst har de vært travelt opptatt med prosjekt for Varden Entreprenør i samarbeid med Studentsamskipnaden i Oslo (SIO).
– Der har vi montert lås og beslag for Varden, samt Vingcard for SIO, forteller Nilsen om arbeidet som nå er i sluttfasen og skal ferdigstilles til jul.

UTVIKLENDE

Asker bedriften berømmer overgangen og mulighetene som åpnet seg da de ble en del av Prosero.
– En av de absolutte fordelene er at vi får mulighet, og ikke minst hjelp til å utvikle oss videre. For oss med ønske om å vokse er dette vitalt, understreker Nilsen.
For å nå dette har de altså økt staben betraktelig.
– Vi har gått fra tre til seks ansatte det siste året og ligger godt an til å lande fine tall, bekrefter Nilsen med et fornøyd smil og regner med de skal bryte 12 millioner i omsetning inneværende år.
En av de «nye» er lærlingen Nicolay Gjertsen som blir fulgt opp av Markus Sandøy. Han har påtatt seg lærlingeansvaret i bedriften, ved siden av sitt daglige virke som montør og systemansvarlig.

Vi er riktig så stolte av dette «stempelet» og at vi nå kan «smykke» oss med dette kvalitetsbegrepet.

MILJØFYRTÅRN

En av de absolutt største «happeningene» dette året har vært arbeidet med å bli sertifisert som Miljøfyrtårn-bedrift. Det var Prosero-kollegaene i Låsservice i Ålesund som dro i gang det hele. Dette fikk snøballen til å rulle og flere av Prosero-bedriftene hang seg på. I Asker ble det Glenn Henriksen som fulgte opp det arbeidet.
– Det var ikke gjort på fem minutter nei, smiler han om det omfattende arbeidet de har vært igjennom i forbindelse med sertifiseringen.
– Vi er riktig så stolte av dette «stempelet» og at vi nå kan «smykke» oss med dette kvalitetsbegrepet. Å kunne vise til miljøbevissthet og fokus på bærekraft er blitt særdeles viktig. Det er rett og slett en dyd av nødvendighet nå hvor det er et absolutt krav, om man skal komme i betraktning i offentlige anbud, forteller de.

STOLT OG GLAD: Glenn Henriksen har gått i bresjen for å sertifisere Asker Lås som Miljøfyrtårn.
SYNERGIER

Arbeidet med Miljøfyrtårn-prosjektet har også visualisert hvilken nytte man har av å tilhøre en stor eiergruppering blant mye annet. Noe Nilsen vet å sette pris på.
– Vi er glade i synergier. Spesielt når det går begge veier og vi trekker stadig veksler på hverandre. Dette gjør også at vi er glade for «overgangen», sier Nilsen som i tillegg opplyser at de har solgt inn – og har mer på gang – i forbindelse med Proseros satsing:
«Digital Låsesmed»,
– Dette er virkelig spennende. Vi er nå godt i gang. Og kundene lar seg lokke – og det åpner flere dører for inntreden i borettslag, i og med at dette er nøkkelfritt, avslutter Nilsen.

DRIVE IN LAGER: Petter Gordon Nilsen er meget tilfreds med at kravet om at servicebilene kan rygges inn på lageret ble oppfylt. Meget praktisk, sier han blidt.

ASKER LÅS:
  • Stiftet i 2014 av Morten Hermansen. I dag ledes de av Petter Gordon Nilsen.
  • De leverer en bred base av tekniske sikkerhetsprodukter til private, næringsliv og det offentlige, og utfører også større prosjekt installasjoner.
  • I 2021 ble de en del av Prosero og er Miljøfyrtårn sertifisert.
  • Bedriften teller seks ansatte, hvorav én lærling.
  • Årlig omsetning forventes å bli 12 mill. i 2022.
HER HOLDER DE HUS: Rett ved E18 har Asker Lås sin base. De har kunder fra Oslo i øst og søker nå videre mot Drammen-distriktet fra sitt utgangspunkt i Asker.
Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.