Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

CERTEGO – Endelig på egenhånd

LYSENDE FREMTID
Administrerende direktør Rolf Gunnar Reisænen er meget fornøyd med fremtidsutsiktene etter at de fikk nye eiere.

CERTEGO – Endelig på egenhånd

LYSENDE FREMTID
Administrerende direktør Rolf Gunnar Reisænen er meget fornøyd med fremtidsutsiktene etter at de fikk nye eiere.

Tekst og foto: Geir Olsen

Norges-direktør Rolf Gunnar Reisænen er ikke redd for å si at Certego hadde en del utfordringer og ikke fremsto optimalt da han overtok roret i 2018. – Mange har nok ment og trodd mye om oss. Kanskje med rette på noen områder, forteller han til Låsesmeden. 

TAS PÅ ALVOR
– Vi gjør nå veldig mye spennende i Certego. Vårt program Certego Academy har virkelig slått an hos våre medarbeidere, forteller Reisænen som opplevde en relativt stor gjennomtrekk av ansatte før han tok over roret for tre år siden. 
– Dette var en av de tingene det var viktig å ta tak i. Og det ser jo så absolutt ut som vi har lyktes med dette. Staben har stabilisert seg og vi har veldig lite gjennomtrekk. Våre medarbeiderundersøkelser viser stor tilfredshet. Vi er faktisk på topp i hele den skandinaviske delen av Certego, forteller Reisænen og smiler fornøyd.

VINN VINN
– Hva er grunnen?
– For oss er medarbeiderne den viktigste ressurs. Derfor skal vi i ledelsen være tilstede og ikke minst være lydhøre. Vi tar våre folk på alvor og gjør noe med det, forteller han.  

Disse tingene har vært stor drivkraft for enda mer hyggelig lesning for både eiere, ledelse og ansatte. 
– I takt med at medarbeiderne er så positive, har også kundetilfredshet og lønnsomhet økt, kan Reisænen fastslå rundt møtebordet mens hans to regionsjefer Espen Sørgen og Erling Edvardsen nikker bekreftende. 
– Edvardsen er inne igjen i bransjen etter noen år på sidelinjen etter at han sluttet i Dorma for fem år siden. 

Dette sier han om comebacket: 
– Jeg opplever Certego i dag som bare positivt. Det er gode systemer og meget god oppfølging av medarbeidere, forteller regionsjefen med ansvar øst. Det vil si fra sørenden av Mjøsa og sørover til Kristiansand. 

TAKKNEMLIG
Certego har i lengre tid vært på jakt etter nye eiere. At deres tidligere eier var deres største leverandør ble etterhvert nesten belastende. 
– Selv om vi ikke hadde noen fordeler på grunn av tilhørigheten til Assa Abloy, var det nok mange som hadde sine meninger om den saken.
– Ledergruppen i Certego ville gjerne gjøre noe med disse oppfatningene. Løsningen ble å finne en ny eier.
– Jeg vil påpeke at vi er svært takknemlig overfor Assa Abloy som ga oss muligheten til å finne ny og riktig eier til Certego, sier Reisænen.

GRUNDIGE
Konsernet har vært gjennom en grundig prosess hvor hele ledelsen i Certego-Norden har vært med.   
– Nå er vi uavhengig og klar for å ta Certego ut på nye eventyr hvor vi skal øke både stab og omsetning betraktelig de nærmeste årene. Vi er tilrettelagt og klare til å ta veksten, avslutter Rolf Gunnar Reisænen. 

CERTEGO ACADEMY: HR-rådgiver Mari Kristine Andfossen og HR sjef Tonje Heggem Helstad har finslipt konsernets utdanningstilbud for ansatte innen alle områder.
REGIONSJEFER: Erling Edvardsen og Espen Sørgen har delt landet mellom seg. Edvardsen fra Østlandet og sørover, mens Sørgen sørger for at områdene fra Kongsvinger/Mjøsdistriktet til Tromsø blir fulgt opp.
NYE FOLK: Certego-ledelsen hadde 17 nyansatte på tredagers “Velkommen ombord” seminar i høst.
VELKOMMEN PÅ LAGET: HR-rådgiver Mari Kristine Andfossen sikrer at nyansatte får en strukturert og innholdsrik mottakelse.CERTEGO:

  • Certego Norge er eid av Nalka Invest og sysselsetter 317 ansatte. Avdelingen i Norge står for over 500. mill. i årlig omsetning. Mål om å øke vesentlig de neste fem årene. Oppkjøp vil være en viktig del av veksten.
  • Ceretego Norge er en del av Certego Norden. De er Nordisk leverandør av komplette sikkerhets­løsninger i Norge, Sverige, Danmark og Finland.  CERTEGO finnes på 80 steder i Norden, har over 1 200 ansatte og omsetter for NOK 2 milliarder.
Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.