Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Nøkkelsystem som lager strøm til eget bruk –finnene satser for fullt i Norge

iLOQ så dagens lys i Oulu i Finland i 2003, og har vært representert på det norske markedet siden 2010. Nå tar de selv styringen her i Norge, og på sensommeren i fjor så iLOQ Norge AS dagens lys.

Nøkkelsystem som lager strøm til eget bruk –finnene satser for fullt i Norge

iLOQ så dagens lys i Oulu i Finland i 2003, og har vært representert på det norske markedet siden 2010. Nå tar de selv styringen her i Norge, og på sensommeren i fjor så iLOQ Norge AS dagens lys.

23. mars 2018 – Av Geir Olsen

De har nå ansatt egne folk som skal sørge for at iLOQ virkelig setter sitt preg på det norske låsmarkedet med det prisbelønte systemet.

LYSE UTSIKTER
– Vi ser et stort potensial og satser nå for fullt, forteller Mårten Persson.  Skandinavia-sjefen har fått med seg selgerne Thomas Sommerfryd og Tor-Arne Ellingstad. Begge bør være kjent for de fleste etter lang fartstid i bransjen.

SELVFORSYNT
iLOQ kan skilte med det første digitale låssystemet i verden som drives av egenprodusert strøm når nøkkelen settes inn i låsen. Friksjonen som oppstår når nøkkelen føres inn i sylinderen generer nok til at låsemekanismen utløses. Dermed trenger låsene verken kabling eller batterier. Låsene kan omprogrammeres, og iLOQ gjør det derfor enklere å administrere adgangsrettigheter enn mekaniske låssystemer.

Historien bak konseptet er litt spesielt. Mika Pukkari i OULU i Finland ble lei av å bygge og vedlikeholde mekaniske låssystemer. Derfor tok han mål av seg til å utvikle dette revolusjonerende systemet: elektronisk basert, men ikke avhengig av tilført strøm. Dette skulle være både enkelt og miljøvennlig.

Og i 2008 kom de ut med de første låsene.
– Vi er de første i verden som kan tilby noe slikt. Man trenger kun én nøkkel til alle låser. Enten det er hjemme, på hytta eller på jobben, smiler Persson.
– Hva med prisen?

Persson smiler litt.
– Det er jo litt dyrere da, innrømmer han. Før han skynder seg å tillegge:
– Men mye billigere enn adgangskontrollanlegg.
– Hvordan da?
– Kostnadene for service og vedlikehold er betydelig lavere enn ved mekaniske og batteridrevne elektromekaniske låssystem. I tillegg koster det snaut 200-kroner å erstatte én nøkkel, samt at forlagte eller tapte nøkler blir ubrukelig, forteller Persson videre.

SKIFTER KUN SYLINDER
iLOQ standen fikk stor oppmerksomhet under treffet på Lillehammer. De viste også frem sitt aller nyeste innen adgangskontroll. Et batteriløst system som henter strøm trådløst fra mobiltelefon.

– Telefonen fungerer både som en nøkkel og strømkilde, slik at det ikke er nødvendig med batterier eller kabler her heller, forteller Persson stolt.
– Dere må også få med at det eneste vi gjør ved innstallering av vårt system – er å skifte ut sylinderen i låsen, avslutter han.

FAKTA:
iLOQ Ltd er et finskeid selskap som tilbyr et unikt selvdrevet digitalt låssystem. Selskapet ble opprettet av Mika Pukkari i OULU i Finland. Han så muligheter, og ønsket derfor å finne opp og utvikle låssystemet som nå ser dagens lys.

Gjennom selskapets patenterte teknologi og innovative DNA vil iLOQ erstatte mekaniske og elektromekaniske låssystemer med IT-baserte løsninger. Deres miljøvennlige batteri- og kabelfrie løsninger løser utfordringene ved kopiering og tap av nøkler, samt vedlikehold- og levetidskostnader.  iLOQ setter med dette nye standarder innen lås sikkerhet. De er den første i sin klasse med en slik løsning. Selskapet er etablert i Finland, Sverige, Tyskland, Benelux og Norge.

iLOQ har vært til stede i Norge siden 2011, og har allerede opparbeidet seg et partnernettverk som bistår i installasjon av løsningen.

iLOQ er sølvsamarbeidspartner i NL.
… og uttales slik: (AILÅKK) 🙂

Les mer på  www.iloq.com

Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.