Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

20 lærlinger kurset på Lillehammer

Gode samarbeidspartnere stilte opp og underviste en lærevillig gjeng over to dager.

20 lærlinger kurset på Lillehammer

Gode samarbeidspartnere stilte opp og underviste en lærevillig gjeng over to dager.

TEKST OG FOTO: GEIR OLSEN

Nytt i år var lærlingesamlingen som gikk over to dager fra onsdag. Hele 20 lærlinger tok turen, og flesteparten ble igjen for videre kursing og deltagelse på Låsesmedtreffet og messen.

– Vi synes dette var en fin måte å gjøre det på etter at vi avsluttet samarbeidet med Kuben i Oslo. Her fikk lærlingene muligheten til å fortsette rett på kursene vi tilbyr på Låsesmedtreff når de var ferdige med lærlingesamlingen, forteller Anne Line M. Sagbakken i NL. Vi er glade for å ha gode samarbeidspartnere som stilte opp og underviste lærlingene og vil rette en stor takk til RCO og Prodib, legger hun til.

STERKT KULL

Instruktørene Robin Knutsen og Ola Degerdal fra RCO holdt kurs i adgangskontroll for lærlingene onsdag og frem til lunsj torsdag.

– Teorien er nok litt tørr, men det virket som alle syntes det var gøy så fort vi kom i gang med den praktiske biten med programmering og det hele, forteller  Knutsen, som til daglig sysler med teknisk support og kurs hos RCO. 

Alle hadde vært borti adgangskontroll tidligere, og hang derfor godt med på kurset som egentlig skal gå over 12 timer. På Lillehammer gjorde de det unna på 8 timer.

– Det er godt de er lærevillige og har forståelse for hvordan systemene fungerer. Dette er et sterkt kull, skrøt instruktørene.

Ola Degerdal fra RCO lot seg imponere av lærlingene.

EN FRYD

Torsdag sto nøkkelfiling på programmet. Torodd Folkøy og Kerim Saidi fra Prodib stilte opp med en rekke maskiner fra Silca for å gi de unge enda mer grunnkunnskap i faget.  – Det er en fryd å stå foran den gjengen her. Det er ganske intenst, men de er likevel veldig årvåkne og interessert hele veien forteller de.

Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.