Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

VIPPS så ble det xLOCK

Helt sikkert: xLock byr på sikker nøkkeldistribusjon på App ved bruk av BankID. Her viser Espen Christophersen og utvikler Øyvind Eldstad frem mobilskjermen hvor xLock-appen er i bruk.

OSLO: xLock jobber stadig for å kapre flere kunder til sitt fleksible låssystem. xLock tilbyr en app for digitale nøkler. Tildeling av slike nøkler administreres og sikres med VIPPS login og Bank ID. Iveren og entusiasmen var stor da Låsesmeden besøkte deres lokaler i Oslo tidlig i høst.

VIPPS så ble det xLOCK

Helt sikkert: xLock byr på sikker nøkkeldistribusjon på App ved bruk av BankID. Her viser Espen Christophersen og utvikler Øyvind Eldstad frem mobilskjermen hvor xLock-appen er i bruk.

OSLO: xLock jobber stadig for å kapre flere kunder til sitt fleksible låssystem. xLock tilbyr en app for digitale nøkler. Tildeling av slike nøkler administreres og sikres med VIPPS login og Bank ID. Iveren og entusiasmen var stor da Låsesmeden besøkte deres lokaler i Oslo tidlig i høst.

Tekst og foto: Geir Olsen

Hvorfor er xLock så sikkert?
Espen Christophersen hos Vega SMB nøler ikke lenge før han svarer.

Tilgang styres via xlock-serveren. Dette er det første låssystem i sitt slag som kombinerer en app, kryptert autorisasjon via server og en styringsenhet for døren forteller Espen Christophersen som er en av de som har vært med i utviklingen av xLock.

Var på NL-treffet

Christopheresen var med da han og flere av hans kolleger fra Vega SMB var representert på Låsesmedmessen på Lillehammer sist vinter. De ville gjerne vise frem nyvinningen for vår bransje. Skjønt, ny og ny: xLock har vært på banen i flere år allerede. Da betalings­appen VIPPS så dagens lys gikk det ikke lenge før gründerne så at Vipps opplevelsen kunne benyttes til å løse autorisasjonsfloken omkring digitale nøkler i appen xLock. Som tenkt – så gjort. Og vipps – så var xLock i gang.

Låsesmedene henger seg på

Flere Låsemeder er gang med xLock, men xLock-gründerne vil gjerne fange ytterligere interesse fra vår bransje.

Foreningen Norske Låsesmeder og Låsesmedene er meget ­viktige for oss. Det er de som skal montere- og forhåpentligvis ­promotere oss. – Om det er berøringsfri åpning, sikkerheten eller betalingsdør som skal tilbys. xLock er fremtidsrettet og enkelt, så vi ser frem til at enda flere vil fatte interesse, sier Espen Christophersen.

Reduserer kabling

  • Fordelene er mange, skal vi tro utviklerne:
  • Styringsenheten henter strøm fra det elektriske sluttstykket.
  • Appen erstatter kortleseren.
  • xLock kan brukes i kombinasjon med alle typer elektriske sluttstykker og eksisterende kortlesere
  • Eller man kan benytte xLock som et eget system i nybygg.
  • Etter å ha åpnet inngangsdøren trenger du ikke løfte så mye som en finger for å låse opp dørene videre i bygget. Det holder at man har mobilen i lommen mens man går mot døren som låses opp automatisk når man nærmer seg.
  • Appen på mobilen gir deg oversikt over hvilke dører du har tilgang til. – Velg selv om du vil sortere på bruk eller nærhet forteller utvikler Øyvind Eldstad.

Er det ikke elegant og enkelt, skyter prosjektleder Hanne Bergmann inn med livlig stemme. Hun var med via telefon da Låsesmeden var på besøk.

Hvorfor xLock

Tanken er jo at dette skal kunne tilpasses overalt, forenkle brukeropplevelsen og øke sikkerheten for bygget. Dette er vår visjon ­forteller Christophersen.

Deling

Med xLock kan vi også erstatte port åpneren/brikken i hyttefelt bommer eller garasjeanlegget ved å tildele alle appen på mobilen. xLock åpner også for automatisk push meldinger mellom ansatte som deler parkeringsplasser og forenkler administrasjon for utleier betydelig, forteller xLock-utviklerne.

Fleksibelt

Med xLock montert på leveringsrom og kjølerom kan en sikre levering på egen adresse når en selv ikke er til stede. Du kan fjernåpne leveringsrom når leverandøren ankommer eller tildele en engangs­nøkkel på SMS, forteller utvikleren Øyvind Eldstad

Betalingsdør

Bruksmulighetene er mange fra berøringsfri åpning av dører i næringsbygg til betalingsdører og selvbetjening ved utleie. Det er bare fantasien som setter begrensninger for hvor og når du vil ta i bruk xLock teknologien som gjør det enkelt å betale med VIPPS og åpne tjenesten, forteller Christophersen.

Egen server

Det er xLock servere som holder orden og sørger for sikkerhet og tilgang. xLock administrator hos kundene benytter serveren for å administrere egne dører via xLock appen.

Pushvarsler

Når besøkende kommer til låst dør, kan man «Ringe på» ved å holde kamera på mobilen mot QR-koden, eller nfc brikken på døren, og et varsel sendes døreier som åpner med et trykk på mobilen.

Administrasjon

Døreier sender link til mobilnøkler på SMS til de som skal ha adgang. Den som mottar en nøkkel, autentiserer seg på VIPPS, og xLock appen med nøkkel lastes til mobilen. Et trykk i appen åpner døren. Like enkelt som det er å tildele mobilnøkler kan en avslutte adgang til døren.

Solide referanser

Prosjektleder hos Vega SMB, Hanne Bergmann, forteller at de i samarbeide med Asker Kommune utvider xLock bruken for å betjene både ansatte, brukere og innbyggere i kommunen. ­Fokuset her er sikker autorisasjon omkring adgang og forenklet administrasjon av digitale nøkler til kommunale lokaler.

xLock gjør at kommunen har kontroll og innbyggerne kan åpne dører utenom kommunens åpnings- og arbeidstid ved bruk av xLock. Tenk deg forenklingen når treningsansvarlig for håndball laget selv kan åpne og lukke adgangen til hallen begrenset til ­treningstidene laget er tildelt. Vi er så fornøyd med at vi kan få vist oss frem og tilby vårt enkle, sikre og brukervennlige system, forteller Bergmann oppglødd.

Forøvrig kan vi legge til at xLock allerede har et betydelig og seriøst knippe med solide referansebedrifter som allerede er godt gang med systemet.

Vi nevner: eiendomsfirmaet FRAM, oljeservice Fugro, HR virk­som­heten CatalystOne, finansvirksomheten Obligo og Asker Kommune.

Vil ha kunder

  • Er dette kostbart?
  • La meg si det sånn: Vi ønsker oss kunder. Da kan vi ikke prise oss for høyt, avslutter Christophersen og smiler mens han smetter inn med en oppfordring på tampen: – Ta kontakt med oss for å høre mer om muligheten, du når oss på telefon 67 12 85 50 eller på epost salg@vegasmb.no.
På låsesmed-jakt: Espen Christophersen frister André Bredesen, mens kollegene Hanne Bergmann og Øyvind Eldstad lokker Stig Roar Punnerud med xLock-løsningen under NL-messen sist vinter.
Utviklet hos Vega SMB: Espen Christophersen og utvikler Øyvind Eldstad i Vega SMB-lokalene i Karenslyst Allé 2 på Skøyen
Helt sikkert: xLock byr på sikker nøkkeldistribusjon på App ved bruk av BankID. Her viser Espen Christophersen og utvikler Øyvind Eldstad frem mobilskjermen hvor xLock-appen er i bruk.
Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.