Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Rusler og går på Ringerike

Hos Brann & Låsservice på Hønefoss går det i det vante.
– Vi er fornøyd med at det går rundt, og at det blir arbeidsplasser, forteller sjefen sjøl Kent Martinsen.

Rusler og går på Ringerike

Hos Brann & Låsservice på Hønefoss går det i det vante.
– Vi er fornøyd med at det går rundt, og at det blir arbeidsplasser, forteller sjefen sjøl Kent Martinsen.

5. desember 2019 – Av Geir Olsen

Mest på hjemmebane

De ypper seg ikke særlig i områdene utenfor eget nedslagsfelt.
– Hønefoss og omegn er vårt primærområde. Men vi har da vært med på nybygg i Sandvika i randsonen av Oslo også, forteller Kent Martinsen.

Lang fartstid

Kent Martinsen
NØKKELPERSON I NL: Kent Martinsen har også vært sentral i NL-foreningen opp gjennom årene. Som mangeårig styremedlem, i opptaksnemda samt også som kursholder i åpningsteknikk.

Midt på 1980-tallet startet Kent Martinsen KM Service. Som raskt ble til KM Brann & Låsservice. I dag bærer de navnet Brann & Låsservice as.
– Det hele begynte i et lite rom på et industriområde her ved Hønefoss, forteller Martinsen. 

Han jobbet opprinnelig i en bilutstyrsbedrift i 1985 med ansvar for brannavdelingen. Etterhvert sluttet han og hoppet over til verkstedsbransjen hvor han jobbet som industri reparatør i 1986.
– Skrudde for det meste på digre maskiner da veit du, forteller han på klingende ringeriksdialekt. 

Men mekanikerkarrieren skulle bli kortvarig. Det gikk nemlig ikke lenge før han fikk tilbud om å kjøpe ut brannavdelingen fra sin tidligere arbeidsgiver. Dermed var han i gang, og i oktober 1986 ble firmaet registrert i Ringerike Handelsregister.

Nøkkel til sukesss

– I 1988 så vi at mye av vårt arbeid også relaterte seg til lås. Dermed var det naturlig å innlemme dette i vår portefølje, forteller Martinsen som dengang satte seg på skolebenken med kurs hos både Møller & Auster og TrioVing. Firmaet tok av, og etterhvert begynte han å ansette folk. Enmannsbedriften ble til en arbeidsplass med behov for flere hender. Førstemann som ble med på laget var Bjørn Fjære i 94 og deretter Ole i 02. Siden har suksessen fortsatt, og flere kom til. 

I dag består Brann & Låsservice AS av seks karer. De driver mest med lås og beslag, men brannavdelingen består fortsatt. 

Utsiden av stort bygg
STORT PROSJEKT: Brann & Låsservice hadde ansvaret for lås og beslag på dette bygget som i dag rommer flere av de store kjedene, som Biltema, Power, Rusta og Jula. I disse dager er Martinsen & co. i full gang med montasjer på et lignende bygg i Hønefoss.

Sentral i NL

Brann & Låsservice ble firmamedlem i NL i 1997, og Kent Martinsen har opp gjennom årene hatt en sentral rolle. Både i styret, i opptaksnemda og ikke minst som kursholder i åpningsteknikk gjennom en årrekke under Låsesmedtreffene. 
– Jeg husker vi laget eget undervisningsopplegg før vårt første kurs i 2003, smiler han. 

Foruten innsatsen i foreningen benyttes han også andre steder i faglig sammenheng. 
– Jeg er også engasjert av det offentlige i forbindelse med fagbrev etc., forteller han. 

Tillit

I Brann & Låsservice er det fem stykk NL-godkjente låsesmeder /personlige NL medlemmer. I tillegg innehar Kent mesterbrevet. 
– Vi påtar oss det meste. Som oftest handler det om lås og beslag. Vi har også en del rammeavtaler med lokale bedrifter, i tillegg til at vi er med på både prosjekter og rehabilitering, forteller Martinsen, som legger til at de opp gjennom årene har nytt godt av samarbeid og tillit til entreprenørene i området. 

Ansatt i arbeid
FINSLIPEN: Jim Joar Weggersen gjorde comeback i bedriften i 2011. Låsesmeden er stadig å se bak disken i butikken når han ikke er ute og skrur.
Ansatt i arbeid
SYSTEMATIKER: Bjørn Fjære holder orden i sysakene på systemavdelingen.

Holder eget hus

I 2013 kjøpte de bygget i Hønengata rett i utkanten av Hønefoss sentrum. Lokalene er romslige og byr på alt de har behov for. Både lager, verksted og butikk. 

Utsiden av lokalet til Brann & Låsservice
HER HOLDER DE TIL: I 2013 flyttet de hit til Hønengata 46 på Hønefoss. Lokalet rett utenfor Hønefoss sentrum rommer butikk, lager og verksted.

Bransjen har jo forandret seg.
– I dag bruker vi mer tid enn noengang på å holde tritt med tekniske beskrivelser og det branntekniske på prosjekter som stadig krever mere forarbeid, eksempel mot dørleverandører etc. Vi må ta hensyn til både sikkerhetskrav og rømnings krav for entreprenør /byggherre som har sine kravspesifikasjoner fra leietagere forteller Martinsen. 

Langveisfarende fiske i 10 år

Mann med fisk i hånda
IVRIG FLUEFISKER: Kent Martinsen har de senere årene fartet helt til New Zealand for litt avkobling.

De senere 2 årene har han ikke vært å se på NL-treffene. 
– Det kræsjer med min årlige fisketur, innrømmer han. 

De senere årene har det seg nemlig slik at Martinsen reiser 4 uker på egenhånd til New Zealand for å fiske (26 timer i flysetet). 

Han er ivrig fluefisker og er blitt meget betatt av jakten på brunørreten på andre siden av kloden. 

Selv om Brann & Låsservice og NL-messen seiler sin egen sjø – har Martinsen fortsatt god styring på skuta. De omsetter for omkring 11 millioner årlig og leverer et pent lite overskudd. 
– Vi er fornøyd, avslutter Martinsen. 

Design og utvikling av HELLI Visuell kommunikasjon