Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

I 2019 ble Urmet NL-samarbeidspartner. Siden har det gått oppover

I ARENDAL:
Hovedkontoret i Arendal huser tre av de seks ansatte i Urmets avdelinger i Norge og Danmark. Her er selger og teknisk support Endre Eftevand og Alex de Presno. Selger Kenneth Henriksen er tredjemann ved Sørlandsavdelingen.

I 2019 ble Urmet NL-samarbeidspartner. Siden har det gått oppover

I ARENDAL:
Hovedkontoret i Arendal huser tre av de seks ansatte i Urmets avdelinger i Norge og Danmark. Her er selger og teknisk support Endre Eftevand og Alex de Presno. Selger Kenneth Henriksen er tredjemann ved Sørlandsavdelingen.

Tekst og foto: Geir Olsen

Èn NL-messe rakk Urmet å være med på før koronaen rammet. Messedebuten var i januar i fjor, rett etter at leverandøren ble samarbeidspartner i Foreningen Norske Låsesmeder. Siden har Urmet befestet sin posisjon som leverandør til en stadig større andel av NL-medlemmene. Låsemedene er en helt naturlig samarbeidspartner for oss og våre produkter, forteller de Presno.

RETT OPP
Vi økte omsetning og inntjening betydelig i 2020, forteller en ­sørlandsblid medeier og daglig leder Alex de Presno. Oslo-karen startet som elektriker i Nordsjøen og kom så og si seilende inn til Urmet for rundt 25 år siden. Som servicetekniker fra 1995 til 2001.

I 1998 flyttet han til Arendal og i 2001 etablerte han Urmet her til lands sammen med en kollega, som nå er pensjonist etter at han takket av for ti år siden. I dag eier de Presno 40% av bedriften som representerer Urmet både i Norge og Danmark. Den resterende eierandelen står Italienske Urmet for.

PORTTELEFONER
Urmets hovedprodukt er porttelefoner. Her er samarbeidet med låsesmedene meget viktig da Urmet per i dag kun leverer til ­detaljister – som låsesmedforretninger – ikke til entreprenører eller privatkunder.

– Låsesmedene er en foretrukket og naturlig partner for oss. Vi selger porttelefoner, adgangskontroll og Intercom, og satser mot låsesmeder og installatører. Låsesmedene forstår produktene, anlegget og installasjonene og innehar samtidig kompetansen som skal til for å montere og følge opp til beste for både oss og slutt­bruker, forteller de Presno begeistret.

ETABLERT I 2001
– Hva var grunnen til at dere startet Urmet?

– Urmet skulle etablere seg her til lands og spurte oss om vi var interessert, forteller Alex.

Siden har det gått slag i slag, og i fjor omsatte de fem ansatte – nå er de blitt seks – for over 25 millioner, med pene 2,5 mill. på bunnlinja.

– Vi er veldig fornøyd. Det er gøy å se at våre investeringer, messedeltagelser og posisjonering har betalt seg, forteller de Presno
som i disse dager relanserer splitter nye nettsider samt mye nytt markedsmateriell som forhåpentlig skal sørge for å ta de enda et steg videre i konkurransen om kundene.

PÅ STEDET HVIL
Til tross for at medarbeiderne i Urmet er forhindret fra å reise ut til kunder og forbindelser, så matcher de tallene fra i fjor. I hvert fall så langt i år.

– Men jeg er spent på utviklingen videre, avslører de Presno.
Grunnen er selvfølgelig pandemien som så langt – tilsynelatende – ikke har hatt negativ innvirkning på businessen.

– Men jeg aner mørke skyer i horisonten. Det kan bli vanskelig å få tak ting, som kan føre til at prisene øker og dermed kan aktiviteten avta, spår han.

Siden 2017 har Urmets hovedkontor holdt til her i Vesterveien på Hisøya i Arendal. I tillegg er de representert med avdeling på Økern i Oslo, samt i Århus og København i Danmark.
LYSE TIDER: Alex de Presno stortrives med Urmets økende leveranser til låsesmedene. Dog aner han nedgang i aktivitet fremover grunnet koronaens ettervirkninger i byggebransjen.
FAMILIEBEDRIFT: Ole de Presno styrer «butikken» fra Oslo.

Dette er Urmet:

  • Urmet i Norge og Danmark har 6 ansatte.
  • Hovekontor i Arendal, med avdeling i Oslo, samt danske avdelinger i Århus og København.
  • Avdelingen i Arendal betjenes av servicetekniker Endre Eftevand, selger Kenneth Henriksen og adm/selger Alex De Presno.
  • Oslo er representert ved Ole de Presno (sønn)
  • I Danmark er Jesper og Thomas med fra Århus og København med ansvar for teknisk support.
  • De er leverandør av alle produkter i Urmets portefølje, med hovedvekt på porttelefoner, intercom og adgangskontroll. Først og fremst med disse produktene: Urmet Porttelefon, BUS og IP basert, FDI adgangs­kontroll og Castel intercomløsninger.
Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.