Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Comeback på hjørnet

GIR SEG ALDRI: Glenn Elton fikk med seg Odd Møller da han grunnla Viken Lås og Sikkerhet i 2019. På veggen henger avisoppslaget som forteller om herrenes ungdommelige pågangsmot.

Comeback på hjørnet

GIR SEG ALDRI: Glenn Elton fikk med seg Odd Møller da han grunnla Viken Lås og Sikkerhet i 2019. På veggen henger avisoppslaget som forteller om herrenes ungdommelige pågangsmot.

Tekst og foto: Geir Olsen

Når et kapittel lukkes så åpnes et nytt, heter det. Dette passer ganske godt når det gjelder Viken Lås og Sikkerhet i Drammen.

KUNNE IKKE LA VÆRE
Da Dormakabas nybygg i Drammen sto ferdig i januar 2020, ble låsesmedaktiviteten lagt ned på hjørnet i Hamborggata 21. Men bare for 2 dager.

Det gikk nemlig ikke lenge før driftige Glenn Elton og hans gjeng var på plass, og i full sving i de samme lokaler.

OPPMUNTRET
Elton hadde fått en del tips og ikke minst forespørsler om han ikke kunne tenke seg å gjøre comeback i bransjen etter noen år på andre kanter.

Da bransjens nestor, Odd Møller ble med som styreleder og ­investor i tillegg til en eierandel på 20 prosent, da var saken klar.

– Jeg kunne ikke la være, forteller Glenn Elton mens han ser seg rundt i butikken, hvor det også er funnet plass til litt gamle ting som understreker de tradisjonsrike lokalene som nå huser Viken Lås og Sikkerhet som forøvrig også er dormakaba-partner.

ALT FOR KUNDEN
De driver litt med prosjekt. Blant annet har de nylig avsluttet et prosjekt i Holmestrand Brygge med 95 leiligheter og Portalen, Næringsbygg i Drammen.

– Men det er service som utgjør mesteparten av vår drift, sier Elton og avslører at mye av motivasjonen ligger i å gjøre kundene fornøyde.

– Det er kundene som er viktigst for oss. Enten det er vaktmesteren borti gata eller et nytt stort prosjekt som trenger våre tjenester, sier Elton.

For å tekkes kundene har de tatt grep som gjør at de kan hamle opp med det meste, og de fleste.

– Vi har blant annet et eget mekanisk verksted, hvor vi kan spesial-lage hva det måtte være. Et lite lakkverksted har vi også fått på plass, og ikke minst våre rikt utstyrte montørbiler, sier han og forteller stolt om deres fire montører som svinger seg rundt i fire fullriggede biler med alt tenkelig utstyr.

– Èn kan også skilte med nøkkelslipemaskin. Dermed er vi rustet til å løse det meste på farten, sier Elton mens han viser frem prakt­eksemplarene som de har svingt opp rett utenfor butikklokalene.

HÅNDPLUKKET
Alle de ansatte har bakgrunn fra de samme lokalene på det berømte hjørnet i Drammen.

– Vi søkte etter folk på ordinært vis. Det viste seg raskt at det var flere der ute som kunne tenke seg å komme tilbake til drift ut fra disse lokalene hvor det har vært kunder i 39 år, smiler Elton.

– Man kan gjerne si vi dermed har håndplukket de aller beste fra øverste hylle fra bransjen herom kring. Vi har en særs dyktig og ikke minst svært erfaren gjeng til å valse opp med både kunder og konkurrenter. Vår virksomhet bygger på tradisjoner med røtter tilbake til 1952 og vår gjeng kan skilte med 100 års erfaring hos våre ansatte som er fra 24 til 48 år gamle. En flott miks med tanke på tradisjon og nytenking, sier han stolt.

GÅR SÅ DET GRINER
Regnskapet etter oppstartsåret 2019 var ikke all verden. Det første driftsåret derimot, det ble en aldri så liten overraskelse så snart ­tallene var klare.

Vi omsatte for 12 og tjente nesten 1. Det var vel ikke så aller verst, smiler Glenn, som bedyrer at han ikke liker alt for mye fokus på slike tall og skryt. – Jeg er fornøyd med at vi gjør det bra, og som nyetablert er dette en bekreftelse på at vi er kommet godt i gang. Men vi skal ikke tro det bare blir en dans på roser.

Derfor skal vi fortsette å dyrke frem fornøyde kunder. Det skal vi klare ved å være best på det vi er gode på. Vi gjør alt for kundene, avslutter Glenn Elton.

Jon Akerli og Frantz Martin Øen Hegg i Viken
VIKINGER: Jon Akerli og Frantz Martin Øen Hegg i Viken Lås og Sikkerhet står støtt inne i butikken.
Bilde av Glenn Elton
TIL KUNDENS BESTE: Glenn Elton viser stolt frem en av firmaets velutrustede biler. På trappa står Jon Akerli og Frantz Martin Øen Hegg og vinker fornøyd.
Bilde av diplomer
MASSE ERFARING: Viken Lås og Sikkerhet viser stolt frem de ansattes diplomer som henger på rekke og rad over nøkkelemnene i butikken.
EGET MEK. VERKSTED: Glenn Elton i deres mekaniske verksted. Her kan de lage spesialtilpassede deler.
Bilde av nøkkelslipemaskin
TRADISJON: Nøkkelslipemaskinen fra en svunnen tid er en påminnelse om historikken som ligger i veggene i butikkens lange historie.

Viken Lås Og Sikkerhet:

  • Etablert 2019
  • 8 ansatte
  • 12 mill i årlig omsetning
  • Dekningsområder
    – Viken
    – Oslo
    – Vestfold og Telemark
Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.