Alternativt kan du holde nede 'Ctrl' / 'CMD' -tasten og trykke '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å redusere tekststørrelsen.

100%

Høy kontrastmodus er en tilgjengelighetsfunksjon for personer med synshemming.

Alle vil ta SALTO

RÅHOLT: Ikke rart gutta rundt bordet smiler mens de forsyner seg med godsaker fra Salto-boksen. Ifølge denne trioen har det vært full fart helt siden merkevaren SALTO Systems satset på egenhånd i Norge for noen år tilbake.

Alle vil ta SALTO

RÅHOLT: Ikke rart gutta rundt bordet smiler mens de forsyner seg med godsaker fra Salto-boksen. Ifølge denne trioen har det vært full fart helt siden merkevaren SALTO Systems satset på egenhånd i Norge for noen år tilbake.

Tekst og foto av Geir Olsen


Heleid av Salto

SALTO Systems har vært en kjent merkevare på markedet i Norge helt fra 2003, forteller daglig leder Kjetil Lundberg. Men for noen år tilbake ville spanjolene selv ta hånd om det norske markedet. Og siden 2016 har de altså stått på egne bein.

Vi startet med 5 mann og 18 mill. i omsetning fra starten på Jessheim. Nå teller vi 17 mann og står for omkring 70 mill. Vi er en del av SALTO Systems Nordic og har noen felles funksjoner – nå er vi nesten 50 personer i Norden.

Flyttefot

SALTO Systems i Norge har flyttet hyppig. Men aldri over lange avstander. Etter oppstarten var de tre år på Jessheim før de flyttet til Råholt i 2019. Etter omkring ett år der, i Trondheimsveien, har de nå flyttet inn i Thormod Knutsens vei 2 like ved. Der er det møterom, salgsavdeling, showroom, support og ikke minst et rikholdig lager. – Nå er vi der vi skal være, forsikrer Lundberg.

I tillegg til hovedkontoret på Råholt er SALTO Systems på plass i store deler av landet. – Vi har avdelinger i Kristiansand, Lier, Moss, Bergen og Trondheim, forteller salgssjef Jan Christen Danielsen fornøyd.

Spansk eier

SALTO Systems er et verdensomspennende konsern med hovedkontor og fabrikk nord i Spania. De har referanser fra hele verden med kontorer i Europa, USA, Storbritannia, Canada, Mexico og Midt-Østen. SALTO Systems har installert sine adgangssystemer for kunder som internasjonale flyplasser, banker, universiteter, sykehus, myndigheter, militæret, hoteller og private kontorer, står å lese på deres hjemmesider.

Utvikling, produksjon, ledelse og logistikk styres fra fabrikkens hovedsete i San Sebastian nord i Spania, forteller «inneselger» Erik Elfstedt, som har vært med siden 2018.

Eget lager i Norge

Selv om spanjolene tar hånd om logistikken har nordmennene sørget for å ha eget lager på Råholt.

Det er en av våre aller største suksessfaktorer. Vi skal være leveringsdyktige. Derfor har vi sikret oss med et sevicelager her. På prosjekter får kundene varene rett fra Spania. Dette fungerer veldig bra. Det viktigste for oss er at alle er fornøyd. Ikke minst kundene, sier de med alvorlig mine.

Låsesmedene er VIP

Våre største kunder og viktigste ambassadører er selvfølgelig låsesmedene. Det er de som står for mesteparten av våre leve­ranser, og som ikke minst sørger for at brukene av våre produkter blir fornøyd. De er våre viktigste VIP´er, forteller karene rundt bordet.

Moderne og innovative

SALTO Systems leverer i all hovedsak alle typer elektromekanisk basert adgangskontroll.

Vår styrke – eller egenart om du vil – er Data On Card, forteller salgssjef Jan Christen Danielsen. Vårt system krever ingen kabling – styrken er også at du kan kombinere dette med trådløs online og kablet online i samme system. Dermed er også alle data rundt inn- og utlåsing, adgang og eventuelle brikker på avveie logget i lås­brikkene som brukene har. Disse brikkene avleverer sine data til hovedserver, slik at huseier – eller døradministrator – har full ­kontroll. Deres målgruppe er leveranser til industri, bolig, næring, hotell og helseforetak.

Vår limit i ett system er 65.000 dører og fire millioner brukere. Lisensprisen er den samme uansett størrelse på behov. Så her er det rom for stor fleksibilitet, lokker Danielsen med et fornøyd smil. Hvor ligger deres inntjening? Vi tjener pengene våre på produktene, ikke lisensen, understreker Danielsen.

Mobil løsning

SALTO Systems er opphavet til JustIN Mobile som benytter Bluetooth for å kommunisere med elektroniske låser. Nøkkelen sendes til appen i en registrert smarttelefon. Bruker får beskjed på appen om tilsendt nøkkel og adgangsrettigheter. Bruker trenger bare ­presentere mobilen for låsen. Nøkkeltildelningen samt all kommunikasjon er kryptert og sikret mot kloning. Brukere kan motta mobilnøkler hvor og når som helst.
Som vanlig ligger SALTO Systems langt fremme, understreker Lundberg.

Kan (og skal) brukes med andre systemer

SALTO Systems satser stort og bevisst på integrasjon mot andre systemer. Dette gir kundene stor fleksibilitet. De er ikke helt «lost» når vi kommer til og tilbyr våre ypperlige løsninger. Andre systemer kan integrere og styre våre låser. Det er – og skal være – enkelt å bygge på systemet om man velger våre produkter og løsninger, forsikrer salgssjef Danielsen.

Skyløsning

SALTO Systems er også langt fremme på skyløsninger. – SALTO KS gjør adgangskontroll til en smartere måte å administrere tilgang til virksomheten, uansett størrelse. Det er bare å nyte fleksibilitet, skalerbarhet, pålitelighet og muligheten til å administrere tilgang hvor som helst og når som helst, forteller Kjetil Lundberg stolt.

Det byr også på adgangskontroll løsning for kontorer med flere ­leietakere, og man kan administrere tilgang til flere steder fra en app, opplyser de. Systemet er ISO 27001 sertifisert, noe som ­beviser høy sikkerhet i kommunikasjonen.

Låsemedene er allerede nevnt som deres viktigste kundegruppe. SALTO har avtaler med flere av de store kjedene. Utover dette er det i første rekke leveranser til hoteller, elektrikere og sikkerhets­selskaper som utgjør en betydelig del av deres virksomhet.

Vi har i dag avtaler med mange store hotellkjeder, og disse står for omkring 20 prosent av vårt totale salg. I år har dette vært noe nedadgående på grunn av Korona, men vi regner med at dette tar seg raskt opp igjen, forteller Lundberg.

Utover dette har vi ­Nordiske avtaler med flere store sikkerhets­selskap.

Tar vare på kundene: Glenn Robert Færevik følger opp kundene med support per telefon.
Lønnsom: Daglig leder Kjetil Lundberg ved beviset på at de ble kåret til Gaselle-bedrift i 2019.
Salg: Lars Erik Ukkestad og Jan Christen Danielsen har dollarglisene inntakt.
Data on card: SALTO baserer seg i første rekke med opplåsing av elektromekaniske låser med brikke, men kan kombinere ulike teknologier i samme system.
Råholt: Ikke rart gutta rundt bordet smiler mens de forsyner seg med godsaker fra Salto-boksen. Ifølge denne trioen har det vært full fart helt siden merkevaren SALTO Systems satset på egenhånd i Norge for noen år tilbake.
Personvern. Design og utvikling av Konsis Grafisk AS.