Meny

Steng tyvene uteSommervarme og åpne vinduer er høytid for innbruddstyver. Men det finnes måter å kombinere lufting med sikkerhet.

– Det er dessverre mange som tror at vinduene deres er relativt innbruddsikre når de står åpne med bare luftesikringen i karmen. Men dette er bare en barne- og luftesikring og på ingen måte noen innbruddssikring, sier Ståle Woldsæter i Lexow Låsservice AS og viser hvor lett det er å åpne vinduet helt – selv om det tilsynelatende er «låst».

Hver sommer kommer det kunder til butikken hans som vil ha sikret vinduene sine mot innstigningstyver, og det finnes faktisk mye på markedet som er lett å montere og som gir en god sikkerhet.

– Vi selger mye luftesikringer om sommeren og spesielt PN-luftebeslag som er blant de desidert beste på markedet. Den anbefaler vi hvis folk vil ha åpne vinduer, men allikevel gjennomlufting, sier Woldsæter.

I tillegg går det også mye av generell sikring av vinduer, som låsbare vridere og karmlåser. Sistnevnte kan også monteres slik at man faktisk kan ha noen centimeters glippe for å få inn luft, selv om vinduer er låst.

– En slik type lås anbefaler vi på alle vinduer hvor det er lett å stige ut av. Husk at når tyven skal ha med store ting som en TV ut av en leilighet eller et hus så må de ut av et vindu eller en dør. Det er ikke så lett hvis vinduet er låst. FAS har en type vinduslås som går på samme nøkkel som ytterdøren, og det er jo praktisk, konstaterer han.