Meny

Nicklas Almo Eriksen – NorgesmesterDen allerførste offisielle Norgesmesteren i Låsesmedfaget er kåret: Nicklas Almo Eriksen, Norsk Nøkkelservice.

Sølvmedaljen fikk Ørjan Simensen fra Thermoglass i Alta og bronsjemedalje fikk både André Emberland fra trygge rom i Bærum og Odd Anders Seim fra Norsk Nøkkelservice i Oslo.

Foreningen Norske Låsesmeder er svært stolte av de fire deltagerne som konkurrerte om Norgesmestertittelen i Låsesmedfaget ved årets NM og Yrkes- og utdanningsmessen (YoU) på Lillestrøm denne uken.

Mange ungdommer var innom NLs stand på utstillingen, og de fire guttene måtte svare på mange spørsmål fra interessert ungdom, mens de borret, monterte, filte og kjempet om tittelen.

Veldig bra for Låsesmedfaget, som fremdeles må regnes som et «lite» fag i forhold til antall utøvere i landet. Det var forøvring drøye 20 fag med arrangementet.

Innhold i konkurransen for låsesmedene var:

 • Montering og kobling av
  – Abloy EL 555 motorlås
  – TrioVing 562 smekklås
  – Solid 70/24VDC m.730 stolpe
  – Abloy EA280 karmoverføring, med gjennomboring for kabel EA 214
  – Dekkskilt, dørvrider og sylindersett
  – Bewator kortleser 615, strømforsyning og utpasseringsknapp.
  – Dorma TS93B SØ med G-N SØ

Håndfile nøkkel til tilholderlås

Dommere i konkurransen var Arve Karlsen, Stein Bugten
og Stig Roar Punnerud. Nivået var høyt blant deltagerne, og dommerne fikk en vanskelig oppgave med rangering av de fire unge låsesmedene.

Våre samarbeidspartnere:

TrioVing
Dorma
Bewator
Norsk Nøkkelservice bidro med produktene som ble installeret i dørene.

Den offisielle medaljeutdelingen var det statsråd Øystein Djupedal som sto for, og NL og samarbeidspartnere TrioVing, Dorma, Bewator og Norsk Nøkkelservice ga alle deltagerne reise og opphold på Låsesmedtreff 2007 på Storefjell i januar i premie. Der vil vi også sørge for hyllest til de flotte ungdommene som representerte låsesmedbransjen på en fantastisk måte i YrkesNM 2007.